Пътен полицай от щата Индиана неочаквано се превърна в национален

...
Пътен полицай от щата Индиана неочаквано се превърна в национален
Коментари Харесай

Полицай спря бавен шофьор, стана герой

Пътен служител на реда от щата Индиана ненадейно се трансформира в народен воин, откакто спря и санкции шофьорка за нарушаване по закон от 2015 година, забраняващ бавното придвижване в най-лява лента. Сержант Стивън Уилъс се намесил уверено, когато видял, че зад сребристо SUV на автомагистрала I-65 се влачи опашка от 20 коли.

I stopped this vehicle today for a left lane violation on I-65. The driver had approximately 20 cars slowed behind her because she would not move back to the right lane.

Again...if there are vehicles behind you, you must move to the right lane to allow them to pass. pic.twitter.com/tePjJ1Xigy
— Sgt. Stephen Wheeles (@ISPVersailles) 16 юни 2018 година
"Спрях автомобила за нарушаване на разпоредбите за придвижване в най-лява лента. Водачът бавеше към 20 коли зад себе си, тъй като не се връщаше в дясна лента. Повтарям... в случай че зад вас има коли, би трябвало да се престроите и да ги пропуснете ", написа Уилъс в Twitter.

За изненада на самия служител на реда, туитът му получава хиляди лайкове и бързо става вирусен. Състезателят от IndyCar Греъм Рахал разяснява: "Този момък е мой воин! Охлювите по пътищата ме вбесяват ". Сержант Уилъс получава поддръжка и от някогашния бранител на "Далас каубойс " Трой Айкман с сбитото "Най-сетне ".

Законът от 2015 година, на който се базира пътният служител на реда, не разрешава придвижването в най-лява лента с изключение на при изпреварване или отбягване на затруднение. Целта е освен да бъде понижен рискът от произшествия с коли, които се движат по-бързо, а и да се освободи пространство за коли със специфичен режим на придвижване.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР