Пътен полицай е хванат да спи зад КАТ-Пазарджик, докато в

...
Пътен полицай е хванат да спи зад КАТ-Пазарджик, докато в
Коментари Харесай

Пътен полицай е открит да спи зад КАТ-Пазарджик, но няма да получи санкция

Пътен служител на реда е заловен да спи зад КАТ-Пазарджик, до момента в който в това време трябвало да патрулира, само че няма да понесе наказания.
Спънка се оказва забавяне при налагането на заповедта за дисциплинарно наказване " неодобрение " - тя е с дата след планувания за това двумесечен период. Това пък става съображение да бъде анулирана от Административния съд в тракийския град.
Униформеният е заварен от двама инспектори легнал на една страна на шофьорската седалка в персоналния си автомобил, паркиран зад постройката на КАТ-Пазарджик, на 3 против 4 февруари към 3 без 10 през нощта.
В патрулката нямало никого, сътрудникът му в това време бил в самата постройка, както се открило по-късно. Спящият пък не се събудил от говора на всеослушание на двамата проверяващи, нито от почукването по прозореца. Реагирал едвам при настоятелно тракане по стъклото, свидетелстват те в правосъдната зала.
Колегата му от екипа споделя, че по време на дежурството получил стомашно неразположение, по тази причина помолил колегата си, който бил и водач на патрулния автомобил, да го закара до " Пътна полиция ", с цел да отиде до тоалетна.
Признава, че не са докладвали на оперативния дежурен за отклоняването си от заложените им маршрут и график. А отчет се прави даже при вървене до тоалетна или взимане на храна, изяснява пък един от двамата инспектори, призовани като очевидци по делото.
По Закона за Министерство на вътрешните работи дисциплинарни санкции се постановат до 2 месеца от откриване на нарушаването. А заповедта вместо до 4 април е издадена едвам на 12-ти, по тази причина е анулирана.
Началникът на КАТ пък е наказан да заплати на служителя на реда от бюджета на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи направените по делото разходи - 710 лв.. Решението е дефинитивно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР