Пътен инцидент с автомобил на НСО с председателя на Народното

...
Пътен инцидент с автомобил на НСО с председателя на Народното
Коментари Харесай

Катастрофа с кортежа на Цвета Караянчева край Хитрино

Пътен случай с автомобил на НСО с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. Катастрофата е станала тази заран на основния път Силистра - Шумен. Цвета Караянчева е със счупена ключица на рамото. След обзор в Шуменската болница е превозена с хеликоптер в Правителствена болница в София. Мъж и дете, пътували в другата кола, след обзор са освободени.

Шумен

Започналото през днешния ден следствие би трябвало да обясни аргументите на злополуката. Инцидентът е станал на 200 метра след разклона за шуменското село Върбак. Два автомобила на Националната работа защита са се движели в посока Шумен. Лека кола, която не съумяла да вземе десен завой, навлязла в насрещното придвижване и се блъснала в кола на НСО, в която е била ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Тя се е прибирала от Силистра, където нощес беше посетител на празника на града. Благодарение на реакцията на водача от НСО, е избегнат челният удар. В другата кола са били жена, която е карала, брачният партньор и детето им, които са без пострадвания. Няма потърпевши и чиновници от НСО.

Оглед на мястото направиха окръжният и районният прокурор, шефът на полицията, проверяващи служители на реда и специалисти по транспортни катастрофи.
 © Снимки: БГНЕС
По неофициална информация на прав сектор двата автомобила на Националната работа за защита, са изпреварвали ТИР. При прибирането на колите в лентата за придвижване водачът на колата на НСО видял, че от завоя излиза лека кола Шофьорката на еката кола е изгубила надзор над автомобила, завъртяла се и навлязла в насрещната лента. За да избегне челния удар, колата на НСО свила към банкета, само че е ударена в лявата част
Соня Александрова, областен прокурор - Става въпрос за два насрещно движещи се автомобила, при което е зародило ПТП. След като бъдат разпитани очевидците, откакто бъде направена експертизата, можем да кажем по какъв начин тъкмо е настъпило ПТП и надлежно кой е виновният лидер.Ст. комисар Ялчън Расим, шеф на ОД на МВР-Шумен - Жена, 31-годишна е била зад кормилото, дееспособен лидер, няма алкохол, в колата са пътували мъж на 33-години и дете на 10 години. В другия автомобил, това е автомобил на НСО, пътували са 4 души, сред които и ръководителят на българския парламент госпожа Караянчева.
След огледа са взети публично показания от водачите - участници в злополуката, чака се и експертиза.
Маргарита Георгиева, областен прокурор на Шумен - Провежда се оглед по почнало досъдебно произвеждане. Към сегашния миг няма да изнасяме повече данни, тъй като не разполагаме с такива, в развой на събиране на доказателства сме. Делото се води за закононарушение по превоза.
Ще бъдат направени и експертизи за определяне на травматичните увреждания и на вредите по колите.
 Цвета Караянчева: Претърпях пътен случай, само че съм добре Цвета Караянчева: Претърпях пътен случай, само че съм добре
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева удостовери, че е претърпяла пътен случай, само че съобщи, че се усеща добре. От стената на персоналния си Facebook...

От НСО оповестиха също за случая, в който пострада ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева. Оттам споделиха още, че с помощта на бързата и точна реакция на лидера на НСО са лимитирани вредите от удара.

Причината за пътния случай и виновността ще бъдат открити в границите на следствието, се споделя още в известието на НСО.
 Цвета Караянчева е в болница Цвета Караянчева е в болница "Лозенец " с фрактура на рамото
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, първият по сан общественик, беше настанена в болница "Лозенец " в късния следобяд.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР