Пътеки от слънчевите павета скоро могат да захранват нашите домакинства

...
Пътеки от слънчевите павета скоро могат да захранват нашите домакинства
Коментари Харесай

Соларно паве ще захранва къщите с ток

Пътеки от слънчевите павета скоро могат да зареждат нашите семейства с чиста електрическа енергия, с помощта на стартъп от Будапеща. През последните пет години унгарската Platio Solar създава нови способи за използване на соларната технология в градските региони. Един от последните им планове е слънчев панел, подложен върху пътеките пред дома - този панел е изработен от рециклирани пластмасови бутилки.Т.е. слънчеви кафези, които да заменят паветата пред дома. 

Според видео, оповестено от компанията предходната седмица, това е първият поект, който ще произвежда сила за семействата от тротоара пред дома.

1 кв. м. слънчеви павета са направени от 400 бутилки от полиетилен терефталат (PET) - една от най-често срещаните форми на потребителска пластмаса. Компресиран в паве, материалът става по-траен от бетон, не е хлъзгав и е резистентен. Ползата е двойна - по този начин и рециклираме пластмаса, и използваме системата за производство на електричество в семейството или за зареждане на електрически коли. Според уеб страницата на компанията, слънчева пътека от 20 квадратни метра има потенциал да покрие годишното ползване на електрическа енергия на приблизително домакинство.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР