Път с дължина само три километра създава неприятности на жителите

...
Път с дължина само три километра създава неприятности на жителите
Коментари Харесай

Пътят от село Свобода до Камено чака ремонт от 50 години

Път с дължина единствено три километра основава неприятности на жителите на село Свобода, община Камено.Той е разрушен, с голям брой дупки, само че е единственият, който свързва Свобода с Бургас и Камено. Много хора се придвижват до работните си места, пътувайки по неприятния, посипан с дупки път. Още по-неприятното е, че в случай че някой се разболее, до селото мъчно може да пристигна кола за спешна помощ, още веднъж поради пътя който се нуждае от незабавен ремонт. В Свобода се намира и един от огромните хранилища за зърно, което усилва трафика по пътя. Жители на селото упорстват за незабавни ограничения и се заканват да стачкуват до решаването на казуса.
 

Actualno.com беседва с Иван Атанасов, който е кмет на селото: “Проблемът е от доста години, само че се поизкърпваха нещата, преди да пристигна компанията, която внася и изнася непрекъснато зърно. 40 тонни камиони минават по този път, а той преди време е юридически за 5 тонни машини. Така че, основата му към този момент не държи. Трябва съществено да се смени структурата на пътя, с цел да се употребява. Сега единствено го поизкърпваме. АПИ и Окръжно пътно ръководство Бургас дават отговор за неговата поддръжка, защото това е път от Републиканската пътна мрежа. Преди 10 дни дупките бяха ужасни, в този момент са позапълнени с трошляк и пътят е пристъпен “.
Иван Атанасов е уведомил с писма Министерството на районното развиване, АПИ и Окръжно пътно ръководство. От отговорите на институциите излиза наяве, че през 2021 година пътят става част от план, който ще чака финансиране от Европейски Съюз и за две години би трябвало да се обнови напълно. Дотогава ще се поддържа, с цел да не се наливат на вятъра пари. Кметът е уведомил жителите на селото за вероятността към пътя.
Проблемът обаче, към момента съществува и доста превозвачи не желаят да пътуват до селото затова.
 

Жители на Свобода считат, че има заплаха селището да остане откъснато от света, в случай че не се вземат незабавни ограничения.
„ Плащаме винетки и всевъзможни други налози, само че нищо не се прави, единствено даваме още пари за сервиз и корекция на колите си “, споделят протестиращите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР