Път през Натура 2000, с незаконни процедури заради Община Петрич

...
Път през Натура 2000, с незаконни процедури заради Община Петрич
Коментари Харесай

Сигнал заради път при Рупите - строи се в защитени зони, от Петрич казват тук всичко е защитено

Път през " Натура 2000 ", с противозаконни процедури поради Община Петрич при Рупите – за това сигнализира природозащитникът Андрей Ковачев.
Според него, всички процедури и неправилни, противозаконни решения, потеглят поради Община Петрич и подадени погрешни данни и информация, има инспекция на прокуратурата. Нарушен е Законът за устройство на територията, с издаването на краткотрайно позволение за градеж, без да има Оценка на въздействието върху околната среда, споделят природозащитниците.
Пред Нова телевизия и Българска национална телевизия от Община Петрич обясниха, че " тук всичко е предпазена зона ". Имало обаче кадастрална карта, съгласно която имало път – към Рупите. Искаме да урегулираме придвижването, тъй като колите минават откъдето си желаят и по този метод вредят повече на природата, споделиха от общината.
Това е било земеделска земя, отреждането ѝ за друга цел е нелегално, настоя Ковачев. Той упрекна Община Петрич и, че неналичието на указателни табели води до това коли да минават през тази зона.
" Изобщо не съм обезпокоен за предпазената зона, израснал съм тук, не съм виждал предпазените костенурки ", отвърна кметът на село Рупите. Представила се като локален гражданин жена, което не беше отречено от кмета, обаче му се опълчи и сподели, че сега, в който се сложи асфалтът, почва да идва и бетонът. А по думите на Ковачев, в местността би трябвало да има единствено пейки, хората идват да се помолят, само че кметът се оплака, че нямало къде да се нощува в Рупите и непрекъснато му се обаждали за казуса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР