Път на младите в политиката - четвъртият депутат от Смолянския

...
Път на младите в политиката - четвъртият депутат от Смолянския
Коментари Харесай

26-годишен инженер стана депутат от ДПС

Път на младите в политиката - четвъртият народен представител от Смолянския район е младият инж. Анджей Джандев, втори в листата на Движение за права и свободи. Движението печели втори мандат след преразпределение на гласовете по системата  Хеър-Ниймайер.

На последните избори по тази система народен представител стана Зарко Маринов от Демократична България. По-рано, отново след сходно преразпределение на гласовете, депутат стана Петър Кадиев от АБВ.

Хеър-Ниймайер за трети път отстранява от пътя до Народното събрание Емил Хумчев от Българска социалистическа партия. Новият народен представител – 26-годишният Анджей Джандев, е родом от златоградското Старцево.

Той е роден на 03 октомври 1996 година Джандев е електроинженер, приключил в „ Технически университет “- София. Работи като специалист – търговия с електрическа сила, диспечиране и правене на търговски графици, прогнозиране и обмисляне на комерсиално портфолио към борсовите пазари.

 Владее британски език. Джандев е ръководител на Общинската конструкция на ДПС- Златоград. В новата история на България Движение за права и свободи за повторно печели два мандата в Смолянски район.

През 2009 година по същия метод в Народното събрание отива Елин Андреев от Девин. Към днешна дата дефинитивно Смолянска област ще бъде представлявана от доктор Красимир Събев  " ГЕРБ-СДС ", Михал Камбарев  " Политическа партия ", Хайри Садъков  и Анджей Джандев Движение за права и свободи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР