Паспортът на коя държава носите определя тона на цялото ви

...
Паспортът на коя държава носите определя тона на цялото ви
Коментари Харесай

Кои са най-добрите паспорти за тази година?

Паспортът на коя страна носите дефинира тона на цялото ви пътешестване.

Докато някои паспорти ви разрешават да употребявате електронни портали, да преминете напряко до приемането на багаж,

без да спирате на граничния надзор, и ви оферират отбрана, до момента в който сте в чужбина, други могат да изискват от вас да преминете през мъчително дълги визови процедури преди всяко пътешестване и да ви оставят отговаряте на десетките въпроси, които граничните чиновници ще задават.

Тъй като стопанската система се колебае и политическите съюзи се преструктурират, силата на паспорта на нацията също се трансформира. Паспортът на Обединеното кралство, да вземем за пример, загуби огромна част от интернационалната си мощ след Брекзит.

За да разбере кои паспорти оферират на своите притежатели най-привилегия, Nomad Capitalist изследва опциите за безвизово пътешестване в 199 страни, налозите за жителите, опциите за двойно поданство, персоналната независимост и усещанията.

Техните констатации разкриват, че макар класирането на 35-то място предходната година, паспортът на Обединените арабски емирства се е трансформирал в най-хубавия паспорт през 2023 година Неговият голям скок нагоре в класацията се дължи на неотдавнашните промени, които страната направи, с цел да разреши на чужденци да аплайват за двойно поданство, плюс неговия „ удобен за бизнес “ климат, освобождаващата му данъчна система и свободите за пътешестване, които дава.

Това са 10-те най-хубави паспорта в света през 2023 година съгласно Nomad Capitalist:

Обединени арабски емирства
Люксембург
Швейцария
Ирландия
Португалия
Германия
Чехия
Нова Зеландия
Швеция
Финландия
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР