Паскал Акерман (ОАЕ) спечели 11-я етап на Обиколката на Италия

...
Паскал Акерман (ОАЕ) спечели 11-я етап на Обиколката на Италия
Коментари Харесай

Акерман спечели етапа в Джирото, Харт падна лошо

Паскал Акерман (ОАЕ) завоюва 11-я стадий на Обиколката на Италия – от Камайоре до Тортона. Германецът победи след заключителен спринт и фотофиниш. Акерман изпревари италианеца Джонатан Милан (Бахрейн-Викториъс) и Марк Кавендиш (Астана). Той приключи с време 5:09.02 часа 219-те км. Това беше най-дългият стадий в 106-о издание на. Победата пък е първа за Акерман през сезона.

Герант Томас (Инеос) резервира розовата фланелка на водач в генералното класиране. На две секунди зад него е Примож Роглич (Йъмбо Висма). Трети на още 20 секунди обратно е Жоао Алмейда (ОАЕ).

Денят обаче беше засенчен от рухването на британеца Тао Геоган Харт (Инеос). Досега трети в генералното класиране, той получи сериозна контузия и беше качен на кола за спешна помощ. Съмненията са за строшен крайник.

Харт, който завоюва Джирото през 2020 година, падна. В случая бяха забъркани още Роглич и половината тим на Инеос, в това число Томас.

Няколко километра по-късно Оскар Родригес (Мовистар) също напусна надпреварата. Испанецът се удари челно в пътен знак. Така от 176 състезатели, които стартираха, останаха 154.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР