Пасивният доход е вариант, към който се стремят повечето хора,

...
Пасивният доход е вариант, към който се стремят повечето хора,
Коментари Харесай

Инвестиционен имот на кредит – възможности и решения

Пасивният приход е вид, към който се стремят множеството хора, търсейки варианти за дълготрайна финансова сигурност. Обикновено пасивните приходи постановат нуждата от първична инвестиция. Регулярните парични приходи стартират да идват на по-късен стадий, едвам откакто сме обмислили стратегически решението, построили сме проект, който да следваме. Един от желаните разновидности за прибавяне на въздържан приход е закупуването на парцел за инвестиция. Възможно ли е това да стане с изтеглянето на заем?

Според Ана Вандева, кредитен съветник в Кредитланд, това е наличен и използван вид, само че е значимо да имаме поради някои особености.

„ Преди да бъде взето окончателното капиталово решение, е значимо да обърнем внимание на обстоятелството, че приходите от наем не постоянно са регулярни. В интервали на промяна на наематели парцелът освен не генерира месечен приход, само че и изисква разноски за освежителни поправки, обзавеждане и други От тази позиция предлагаме срокът на ипотечния заем да бъде подобен, че месечната вноска да бъде удобна за обслужване с актуалните ни приходи и да не разчитате главно на бъдещите приходи от наем. Добрата вест е, че ипотечните заеми за физически лица по закон нямат такса за предварително погасяване след 12 месечни вноски. Така при положително стичане на събитията ще можете да вършиме периодически частични предварителни погасявания и да намалявате общия разход за лихви по заема, а ако имате съществени проблеми с заплащанията, бихте могли да продадете парцела и заема да се погаси от продажната цена без никакви наказателни такси, в случай че е изтекла най-малко една година от изтеглянето му. “, изясни Вандева.

Два са главните типове парцели, които се закупуват с капиталова цел – жилищни или търговски. По-лесен е въпросът с жилищен парцел, който да бъде отдаван чартърен. Необходимо е да можем да потвърдим приходите си и също да имаме 15-20% от цената на парцела за самоучастие. Ако сме решили да закупим магазин, офис, адвокатска фирма, козметичен салон или различен тип търговски или бизнес парцел, който също ще отдаваме чартърен, има някои особености. Много малко банки финансират покупката на подобен парцел, само че постоянно са вероятни изключения. Вандева е безапелационна, че силата на самостоятелния кредитен съветник е точно в съпоставяне на всички благоприятни условия и намиране най-хубавото решение за заем по съответния проблем.

За застраховане на заема също имаме два разновидността. По-голям избор от банки за финансиране бихме имали, в случай че можем да заложим различен парцел – жилищен, а да придобием комерсиалния. В случай че нямаме жилищен парцел, който да послужи като поръчителство на банката, е належащо да имаме най-малко 20% лични средства и положителни потвърдени приходи.

Локацията, положението и цената на парцела са доста значими за положителната възвращаемост – без значение дали е жилищен или търговски. Добре е авансово да имаме отговори на въпросите:

- За какъв наем бихме могли да отдаваме този парцел и дали този наем ще покрива вноската по заема и в бъдеще би обезпечил пасивния приход, който желаем?

- За какъв брой години би се възвърнала инвестицията от предстоящите приходи от наем?

- За какъв брой месеца бихме могли да продадем парцела, ако изпитваме усложнения с обслужването на заема?

„ Като самостоятелен финансов съветник ще ви съветвам и да извършите паралелна финансова инвестиция, която да е „ предпазен буфер” при непредвидени събития. Тя е по-лесно ликвидна и в случай че имате проблеми с заема ще можете в точния момент да освободите средства за няколко месечни вноски “ – поучава Вандева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР