Пасивният доход е доста интересна тема за всички българи, като

...
Пасивният доход е доста интересна тема за всички българи, като
Коментари Харесай

Пасивен доход от криптовалути – с XRP20 това изглежда е възможно

Пасивният приход е много забавна тематика за всички българи, като доста хора “вторачват ” погледите си в недвижимите парцели.

И въпреки облагите от недвижими парцели да наподобяват като страхотна алтернатива, то за вложители с дребен бюджет другите възможности са налице – криптовалути като XRP20 показват варианти за инвестиция, която може да донесе обилни дивиденти по отношение на общоприетите банкови депозити.

В тази публикация ще разгледаме в детайли какво значи стейкингът на криптовалути, какво го прави добра алтернатива и за какво тъкмо XRP20 може да се окаже един от най-хубавите вероятни разновидности.

Какво е стейкинг и по какъв начин работи?

Стейкингът е процесът на присъединяване в потвърждаването на транзакции и предпазване на блокчейн посредством държане на криптовалута в цифров портфейл. Това е известен способ за приемане на въздържан приход, като дава добър късмет да печелите пасивни приходи, без да се постанова да вършиме огромна инвестиция. Но по какъв начин работи? Нека забележим:

  • Избор на токен: Потребителят избира избрана криптовалута, която поддържа стейкинг (трябва да употребява Proof-of-Stake механизъм).
  • Закупуване и предпазване: Потребителят закупува валутата и я съхранява в подобаващ портфейл, който поддържа стейкинг (MetaMask е най-популярният крипто портфейл и поддържа стейкинг).
  • Участие в мрежата: Чрез стейкинга, потребителят „ заключва “ своите монети и ги употребява за поддръжка на интервенциите в мрежата, като взе участие в потвърждаването на транзакции или гласувания.
  • Получаване на награди: В подмяна за своето присъединяване, потребителят получава награди във формата на спомагателни монети.

Стейкингът оказва помощ за увеличение на сигурността и стабилността на блокчейн мрежата, като подтиква участниците да държат своите монети, вместо да ги продават. Това основава по-голяма непоклатимост в цените и поддържа здравословния напредък на мрежата.

Защо вложителите харесват стейкинга?

Разбира се, с цел да инвестирате в стейкинг пул, би трябвало първо да се запитате – а каква е изгодата от инвеститорска позиция? Има доста изгоди, само че съгласно нас най-основните са две.

Стейкингът носи въздържан приход

Стейкингът варира според от потребления блокчейн и изискванията на съответния стейкинг пул. Докато някои платформи оферират общоприета рентабилност, други могат да оферират по-високи лихвени проценти, като 8-10% годишно (APY).  

Този % може да се разграничава според от валутата, времето за заключване и характерните правила на пула. Стейкингът предлага неповторим метод за присъединяване в крипто екосистемата, като в същото време дава опция за спомагателни приходи без дейна търговия, защото не всеки обича да търгува и да търси нови благоприятни условия през ден.

При повишение на цената позицията става още по-голяма

Стейкингът дава неповторима опция за увеличение на пасивния приход, изключително в случай че цената на токените се усили. Ако стейквате, получавате избран брой токени като премия. Ако обаче цената на токените скочи, това автоматизирано усилва и вашия въздържан приход. Например, в случай че инвестирате 10,000 лв. в криптовалута и токенът скочи 5 пъти, в случай че сте вложили вашите средства против 10% APY, вашето салдо ще стане 55,000 лв..  

Така “скромните ” 10 % се трансформират в 50% по отношение на цената за закупуване. Това прави стейкинга атрактивен инструмент за вложителите, търсещи способи да усилят облагата си, даже и със относително дребна инвестиция.

Какво е XRP20 и за какво генерира подобен интерес?

XRP20 е нов токен, който бързо притегля вниманието на крипто общността. Опитвайки се да “демократизира ” Ripple, XRP20 е основан с концепцията да предложи повече благоприятни условия на дребните вложители, които постоянно са изключени от огромните играчи в крипто сферата.

Оригиналният $XRP беше създаден с обещанието за изгоди за всички, само че в последна сметка се ориентира по-скоро към огромни банки и корпорации, в сравнение с към дребни вложители. XRP20 желае да промени това, като употребява стандарта на Етериум, с цел да разреши на своите вложители да стейкват токени.

За малко време са събрани над $400,000 в предпродажбата, при цена на $XRP20 от едвам $0.000092. Това разрешава на вложителите закупуване на XRP токени с дребна инвестиция. Общият размер на предварителната продажба е 100 милиарда токена, като по 40% са отредени за предпродажбата и за “залагане ”, което е по-скоро казус, в сравнение с предписание измежду ICO-тата.

Фокусът върху стейкинга е един от основните фактори, които притеглят вложителите към XRP20. Този метод дава обещание освен въздържан приход, само че и може да стабилизира цената на токена, защото вложителите няма да търсят бързи облаги. Цялостната философия на XRP20 може да отговори на потребностите на по-широк кръг от участници в крипто пазара, което изяснява генерирания интерес.

Купуване на криптовалути за стейкинг – опасности и терзания

Купуването на криптовалути за стейкинг може да е известна тактика за генериране на въздържан приход, само че както всяко бизнес начинание, този способ също крие опасности и терзания.

Ако цената на токена се намали, евентуалните облаги от стейкинг могат да се трансфорат в загуби. Това може да се случи, в случай че избрана криптовалута не успее да притегли задоволително вложители или пазарът внезапно се обърне против нея.

Новите регулации също могат да бъдат причина за безпокойствие, защото държавните управления и регулаторните органи към момента образуват своя метод към криптовалутите. Промяна в законите може да докара до непредвидени последствия за стейкинга.

Да не забравяме сравнението с обичайните вложения, като да вземем за пример покупката на парцел за отдаване чартърен. Там също не можете да прогнозирате какъв брой време апартаментът ще стои празен или дали няма да има нарастване на имотните налози или банковите лихви по заемите.

Следователно, стейкингът, както всяка друга инвестиция, изисква деликатен разбор и оценка на евентуалните опасности, преди да се ангажирате.

Заключение

Стейкингът се трансформира в добър метод да генерирате въздържан приход, а в случай че цената на токените се увеличи, това е още по-добра вест. Има доста криптовалути за стейкинг, само че XRP20 наподобява като една от най-хубавите нови благоприятни условия, защото цената за закупуване на токени е едвам $0.000092.  

Дори и да не осъществя своя цялостен капацитет, то вероятността да загубите голяма част от инвестицията си най-малко към този момент не наподобява огромна, защото ниската цена е нещо като “щит ” – щит, с който обаче доста криптовалути от над $0.05 не разполагат.


Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР