Пасарелката по пътя Бургас- Созопол до село Атия ще бъде

...
Пасарелката по пътя Бургас- Созопол до село Атия ще бъде
Коментари Харесай

В България нарушаването на закона по пътищата е тенденция

Пасарелката по пътя Бургас- Созопол до село Атия ще бъде издигната до началото на лятото, съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков пред БТВ. Вчерашните митинги на локалните с претенции за пасарелка бяха предизвикани от смъртта на 16-годишното момче, блъснато на пешеходна пътека до село Атия , осведоми news.bg 

" Решение на казуса ще има. Той не е индивидуален единствено за този сектор. Държавата съгласно с ресурса, с който разполага всекидневно поставя старания - мога да дам десетки образци ", отбрани държавното управление Нанков.

" Трябва да си дадем една ясна сметка - нито страната натиска газта след ограничаването 60 км, нито не стопира и не натиска спирачката преди пешеходна пътека ", отсече министърът.

Той посочи, че са сложени знаци, пешеходни пътеки, но се съгласи, че в България жестоко се нарушава закона.

" Факт е, че грубото нарушение на Закона за придвижване по пътищата от години е наклонност в нашата страна ", изясни Нанков и добави, че най-верочтно сяа нужни радикални ограничения.

" Не би трябвало да се доближава до сходни трагични произшествия, с цел да се подхващат деяние. За сектора при  село Атия незабавно попитах сътрудниците дали сме били уведомявани за сигнали, те настояват, че не сме ", изясни Нанков. Той добави, че одитен надзор ще откри дали е имало претенции за създаване на пасарелка.

" Ще се понесе отговорността от съответните лица, в случай че не е отреагирано на сигнали ", даде обещание министърът и осведоми, че проектирането на пасарелката към този момент стартира и съоръжението ще бъде построена до началото на летния сезон.

Никойа Нанков изрече откровените си съболезнования  на околните на умрялото 16-годишно момче.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР