Пасаж дьо Гуа е път, който свързва континенталната част на

...
Пасаж дьо Гуа е път, който свързва континенталната част на
Коментари Харесай

Път с риск за живота

Пасаж дьо Гуа е път, който свързва континенталната част на Франция с остров Нуармут. Път като път ще си кажем, само че истината е, че в него има нещо неизмеримо. И то се крие във обстоятелството, че единствено два пъти дневно след отлив Пасаж дьо Гуа е наличен за придвижване в продължение на няколко часа. През останалото време обаче пътят е под водата, която от време на време доближава до дълбочина от четири метра.

View this post on Instagram
A post shared by DJI Certified Drone Pilot (@emxpi) on Jul 4, 2018 at 9:58am PDT

Пасаж дьо Гуа е естествената връзка сред сушата и остров Нуармут от доста години.

През 1840 година бил издигнат специфичен павиран път, който разрешава придвижването на коне и на каруци, а по-късно благодарение на специфични уреди, той бил и асфалтиран. В момента шосето е с дължина 4.5 километра и макар рисковете, по него се минава интензивно всеки ден.

View this post on Instagram
A post shared by @_missmystic_ on Apr 3, 2020 at 10:57am PDT

Пасаж дьо Гуа е много рисков, тъй като приливите идват доста бързо и по тази причина прекосяването по него не е по никакъв начин лесна работа. Има предупредителни знаци, които обръщат внимание, че може елементарно да попаднем в плен на прииждащата вода, която го залива безусловно за няколко минути.

View this post on Instagram
A post shared by civil engineering (@civil_engineering_ce) on Apr 1, 2020 at 11:57pm PDT

Именно по тази причина на несъмнено място има издигната и специфична кула, където вероятно да се покатерим и спасим, в случай че приливът ни застигне. Проблемът е, в случай че сме с кола, тъй като в случай че пристигна приливът, до момента в който караме, несъмнено няма да сме в сигурност. Не всички обаче съумяват да изоставен пътя бързо и в точния момент, пишат от Life Globe.

View this post on Instagram
A post shared by GriGri Anthony (@laotseu62) on Apr 1, 2020 at 5:00am PDT
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР