Първото заседание по делото срещу Мария Гиздева се проведе в

...
Първото заседание по делото срещу Мария Гиздева се проведе в
Коментари Харесай

Искат връщане на делото срещу Мария Гиздева заради процесуални нарушения

Първото съвещание по делото против Мария Гиздева се организира в Старозагорския Окръжен съд. Адвокатите на младата жена желаеха делото против нея да бъде върнат о поради процесуални нарушавания, измежду които неизясненост в обвиняването и непредявяване на част от материалите, които са в досъдебната фаза.
 


Съдът дефинира, че делото не следва да бъде връщано
и даде 7-дневен период за обжалване на определението пред Апелативен съд – Пловдив. Следващото разпоредително съвещание е планувано за 15 март, стига въззивния съд да излезе със мнение. Едва тогава ще се дефинира и дата за самото дело. По него са налице 28 експертизи, ще бъдат разпитани и към 60 очевидци.
 

По време на съвещанието бе пожелан отказ на прокурора , защото употребявал термини в обвинителния акт, а точно, че Мария е причинител на кражба в предишното, за което няма никакви данни. „ В системата на прокуратурата е отразено, че тя няма предходни осъждания и следствия “, сподели другият бранител на Гиздева юрист Петко Кънев.
 
Преди началото на делото юрист Валентин Димитров напомни, че Мария е работила при неизбежна самозащита и е почтена.
 дело Мария Гиздева

Той дефинира като неуместно второто обвиняване против младата жена, съгласно което за интервала 25 – 26 юли 2016 година е употребила шест пъти банковата карта на Динев, без единодушието на титуляра, като във всеки от случаите не е била изтеглена парична сума.-->

„ Няма опит за изтегляне на пари, няма изтегляне на пари. Смятам, че това обвиняване е единствено за „ спомагателен привкус ”, разяснява юристът и разясни, че няма да се възползват от разпоредбите за кратко правосъдно разследване и потеглят по общия ред.
 
 Стара Загора съд Дарик Стара Загора

Делото против Мария Гиздева стартира близо три години откакто в Стара Загора бе открит мъртъв 62-годишният Богдан Динев. 18-годишната тогава ученичка от Стара Загора направи признания. Тя изясни, че пробола с нож в бедрото възрастния мъж при самозащита, тъй като той опитал да я изнасили.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР