Първото заседание от парламентарното измерение на председателството на България на

...
Първото заседание от парламентарното измерение на председателството на България на
Коментари Харесай

Цвета Караянчева откри срещата на КОСАК

Първото съвещание от парламентарното измерение на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз - КОСАК, бе намерено от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева. На срещата ще участват ръководителите на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз, както и първият зам.-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс, вицепрезидентът Илияна Йотова и министърът на българското председателство Лилияна Павлова.

“За мен е наслаждение да ви поздравявам във връзка първото публично председателство на България на Европейския съюз. Неговото начало слага председателският КОСАК. Вече близо 30 години той се утвърждава като сполучлив формат за присъединяване на парламентите в процеса на взимане на решение по настоящите въпроси от европейския дневен ред. Изразител на фундаменталните полезности на ЕС- тъждество и независимост, КОСАК е израз на присъединяване на жителите на съюза в демократичния надзор върху европейските институции ”, съобщи Караянчева. Тя оцени програмата на днешното съвещание като “амбициозна и забавна ”.

“На първо място ще бъдат целите на председателството ни - бъдещето и младежите, стопански напредък и обществено доближаване, европейска переспектива и сигурност на Западните Балкани, цифрова стопанска система и умения на бъдещето ”, добави шефката на българския парламент и пожела триумф, като откри съвещанието. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР