Първото заседание на СОС започна с водосвет. Досегашният председател на

...
Първото заседание на СОС започна с водосвет. Досегашният председател на
Коментари Харесай

”Многая лета” за новия Столичен общински съвет

Първото съвещание на СОС стартира с водосвет. Досегашният ръководител на Столичния общински съвет Елен Герджиков (ГЕРБ) резервира поста. При скрито гласоподаване той получи 33 от 60 гласа.
Волен Сидеров от " Атака " бе единственият общински консултант, който си потегли преди гласуването.

Другият кандидат за ръководител Милка Христова (БСП) получи 15 гласа, колкото са всичките съветници от тази партия. По същия метод Методи Лалов получи гласовете единствено на съветниците от своята " Демократична България " - 12.

СОС избра и заместник-председатели на Общинския съвет: Борислав Игнатов ( " Демократична България " ), проф. Иво Петров (ГЕРБ-СДС) и Милка Христова (БСП), заяви " Дневник ".

Първото съвещание на СОС стартира с клетва на новия-стар кмет Йорданка Фандъкова, на районните кметове, общинските съветници и кметовете на 34 села.

След избирането му за ръководител на съвета Елен Герджиков изясни, че още на следващия ден ще се събере с новите си заместници и ще дефинират по кое време да бъде идващото съвещание. Като предпочитана задача той уточни правенето на нов устав за организацията и активността на СОС.

Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация показа, че партията обмисля дали да направи политическа група в Общинския съвет. За това са нужни петима души. В предходния общински съвет Вътрешна македонска революционна организация и " Атака " бяха в една група под името " Обединени патриоти за София ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР