Първото заседание на Народното събрание след местните избори се провали

...
Първото заседание на Народното събрание след местните избори се провали
Коментари Харесай

Шум в сглобката провали първото заседанието на НС след вота

Първото съвещание на Народното събрание след локалните избори се провали заради липса на кворум.

При първата регистрация в пленарната зала бяха 74 народни представители, а при втората 67. Така че ръководителят на Народното събрание Росен Желязков разгласи, че идващото съвещание на Народно събрание ще се организира на следващия ден.

От пленарната зала през днешния ден отсъстваха законотворците от ГЕРБ и от Движение за права и свободи.

Десислава Атанасова заяви, че депутатите от ГЕРБ са се събрали на съвещание, само че не в Народно събрание, а в централата на партията.

" За нас е значимо в този момент да създадем разбор, съвсем шест месеца след началото на ръководството, по какъв начин се движат всички промени, всички законодателни и управнически начинания, кои от министрите се оправят добре, кои – не ", сподели тя.

" Притеснява ни фактът, че се вземат решения, в това число и оферти за законодателни начинания като да вземем за пример данъчните закони, без да са разисквани с нас ", изясни Атанасова.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков пък прикани депутатите от ГЕРБ да влязат в пленарната зала, тъй като има значимо законодателство за разискване.

" След изборите са моменти, когато човек би трябвало да направи проверка, да осмисли резултатите си и за сътрудниците ще са сложни моменти, само че въпреки всичко изборите свършиха и ги призоваваме да дойдат в зала, с цел да можем да работим. Идват данъчните закони преди бюджета, цяла България чака бюджета, би трябвало да работим дружно. Има и несъгласие на президента, което би трябвало да се разиска ", разяснява Петков.

" Ние сме платени от народа, с цел да работим в пленарната зала. Ако те не дойдат, ние през днешния ден няма да се записваме, с цел да дадем опцията " Възраждане " и хората към тях да лидират законодателните процеси в Народно събрание ", отсече той.

Според него депутатите от ГЕРБ би трябвало да влязат в пленарната зала, тъй като това е работата на всеки един депутат.

" Ние сме подготвени на срещи, на диалози, тъй като целият народ нас чака, идва и Шенген и ние не можем да изоставим законодателните процеси ", отсече Кирил Петков.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР