Първото заседание на 48-ото Народно събрание ще започне в 9:00

...
Първото заседание на 48-ото Народно събрание ще започне в 9:00
Коментари Харесай

48-ото Народно събрание започва работа днес

Първото съвещание на 48-ото Народно заседание ще стартира в 9:00 часа. В него влизат седем политически сили.   Коалиция ГЕРБ-СДС има 67 депутатски места. За ръководител на групата е номинирана Десислава Атанасова, която я ръководеше и в 47-ото Народно събрание.     „ Продължаваме Промяната “ има 53 депутатски места. За ръководител е препоръчан Андрей Гюров, който също ръководеше групата в предходния парламент.    Движението за права и свободи е с 36 места, а за ръководител на групата се чака да бъде определен ръководителят на движението  Мустафа Карадайъ.    „ Възраждане “ има  27 народни представители. Председател на групата ще е Костадин Костадинов.     „ Българска социалистическа партия за България “ е с 25 народни представители. За ръководител на групата е определена водачът на партията Корнелия Нинова.     „ Демократична България “ има 20 народни представители, ръководител на парламентарната група ще е Христо Иванов.    „ Български напредък “ е с 12 депутати, ръководител на групата ще е водачът на партията Стефан Янев. 
 

В 48-ото Народно заседание дамите са 57, а мъжете – 183. От Движение за права и свободи е и най-младият депутат – 25-годишната Набие Кабак.  
По традиция, откакто депутатите положат клетва, ще бъде определен и ръководител на 48-ото Народно заседание. Народните представители ще изберат и заместник-председателите на Народното събрание.  За поста ръководител на 48-ото Народно заседание има четири номинации:   ГЕРБ-СДС предлага за ръководител на парламента  Росен Желязков. От " Български напредък " обявиха през вчерашния ден пред Българска национална телевизия, че ще го поддържат.    „ Продължаваме Промяната “ предлага Никола Минчев, който ръководеше работата на депутатите и в 47-ото Народно събрание. Кандидатурата на Минчев се поддържа от ПГ „ Демократична България “.    „ Възраждане “ издига Петър Петров.   „ Българска социалистическа партия за България “ номинира Кристиан Вигенин. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР