Първото закрито показване на флагманския високопроходим автомобил Hongqi LS7 се

...
Първото закрито показване на флагманския високопроходим автомобил Hongqi LS7 се
Коментари Харесай

Ето го най-големия, най-луксозния и най-скъп китайски SUV

Първото закрито проявление на флагманския високопроходим автомобил Hongqi LS7 се състоя предходната есен, само че едвам в този момент концернът FAW показа серийната кола онлайн и описа техническите детайлности за нея. Това е най-големият, най-луксозният и най-скъп китайски автомобил с нараснала проходимост, т.е. един тип аналог на BMW X7 или на Mercedes-Benz GLS, макар че механически тези коли са много разнообразни. Hongqi LS7 към този момент е изцяло подготвен за произвеждане.

Китайската кола има конструкция на рама и в действителност е голяма. Hongqi LS7 е съпоставим по мярка с американските SUV-та с дълга база Cadillac Escalade ESV, Lincoln Navigator L или Jeep Grand Wagoneer L. Дължина - 5 695 мм, ширина - 2 095 мм, височина - 1 985 мм. Съответно междуосие: 3 309 мм. Другите параметри също са впечатляващи: размерът на резервоара за гориво е 120 литра, а личното тегло е 3 100 кг.

`Ето

Шасито е с самостоятелна предно окачване непрекъсната ос откъм гърба. Основното съоръжение включва 22 цолови колела и въздушно окачване, макар че се загатва единствено една клиренс - 246 мм. Всички външни оптики са LED, като в екстериора усещане вършат брандирани детайли на марката Hongqi („ Червено знаме “) - огромни табели с имена под формата на развяващи се флагове в профил. Срещу доплащане можете да поръчате двуцветна багра.

Под капака е инсталиран V8 мотор с размер 4.0 литра. Този бензинов мотор е с непосредствено впръскване и с турбокомпресор. Разработен е от FAW взаимно с Централния проучвателен институт на Китай. Максималната мощ на този мотор е 360 к.с., а пиковият въртящ миг е 500 Нм. Трансмисията е осемстепенна автоматизирана ZF и задвижва всички колела със съединител за свързване на предния мост (няма информация за спомагателни " офроуд " джаджи).
`Ето

Максималната скорост доближава 200 км/ч, а времето за ускоряване от място до 100 км/ч е 9,1 секунди. Средният разход на гориво по паспортни данни е 16.4 л/100 км съгласно цикъла WLTC. Впоследствие този V8 мотор ще стане главен за цялата гама на Hongqi L-серията и ще размени атмосферния V12, а най-форсираните версии ще създават до 660 к.с. и 850 Нм въртящ миг. Но втората трансформация на всъдехода Hongqi LS7 ще бъде хибрид.

Както беше оповестено, титулярната топ версия има строго четириместен интериор. Всички седалки са оборудвани с отопление, вентилация и електрическо задвижване, също така задните седалки имат прибиращи се поставки за крайници, а сред тях има кутия с ледник и контролно табло за всички „ удобни “ системи. Оборудването включва и монитори за задните пасажери.
`Ето

Но гамата планува и по-просто съоръжение с трети ред седалки, който съставлява елементарен „ диван “. Такова SUV има друга организация и на втория ред. Там няма централна кутия и тв приемници, седалките са лишени от подложки за крайници и имат надлъжно контролиране, а климатичният панел е ситуиран на конзолата сред предните седалки.

Във всеки случай, интериорът на Hongqi LS7 е с великодушна обшивка от естествена кожа и лакиран дървен фурнир, а позлатените дръжки на вратите и централната подпора се оферират против в допълнение възнаграждение. Екраните за устройства и медийни системи са големи - всеки с диагонал 12.3 инча. Воланът с две спици е в стила на остарелия Hongqi и, обратно на трендовете на китайската автомобилна промишленост, тук са непокътнати аналоговите копчета и бутони на предния панел.
`Ето

Концернът FAW към този момент отвори поръчки за всъдеходите Hongqi LS7, през лятото се чакат и първите доставки на първокласните транспортни средства, макар че цените към момента не са оповестени. По предварителна информация за четириместна топ версия китайците ще желаят най-малко 100 хиляди $.
`Ето

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР