Първото всеобхватно проучване за смъртността и хоспитализацията вследствие на заразяване

...
Първото всеобхватно проучване за смъртността и хоспитализацията вследствие на заразяване
Коментари Харесай

Ново проучване за Covid-19 разкрива увеличен риск за хората на средна възраст

Първото всеобхватно изследване за смъртността и хоспитализацията в резултат на заразяване с ковид в Китай разкрива, че рискът за пациентите с Covid-19 се усилва щом доближат междинна възраст, написа " Гардиън ".

Анализът е открил, че до момента в който процентът на общата смъртност при доказаните случаи е 1,38 на 100, този % се усилва внезапно с годините - от 0,0016 на 100 при тези на възраст под 10 година до 7,8 на 100 при тези на възраст над 80 година

Изследването също демонстрира, че единствено 0,04% от тези на възраст сред 10 и 19 година се нуждаят от приемане в болница спрямо повече от 18% при тези на възраст над 80 година

Драматично нарастване се вижда също измежду групите на междинна възраст, като 4% от тези на над 40 година се нуждаят от хоспитализация и повече от 8% при пациентите над 50-годишна възраст.

Изследването, оповестено в Lancet Infectious Diseases, се основава на разбор на 70 117 лабораторно доказани и клинично диагнозирани случаи в континентален Китай, дружно с 689 положителни случая измежду хора, евакуирани от Ухан със самолети към родните им страни.

" Нашите калкулации могат да се ползват за всяка страна при взимане на осведомени решения по отношение на най-хубавите политики за прекъсване разпространяването на Covid-19 ", разяснява професор Азра Гани, съавтор на изследването.

" Нашият разбор доста ясно демонстрира, че при 50 и над 50-годишните хоспитализацията е доста по-вероятна спрямо тези на под 50-годишна възраст и по-голяма част от случаите евентуално приключват съдбовно ", разясни Гани.

Тъй като страните ползват коренно разнообразни подходи за тестване и от време на време трансформират тактиките за тестване през седмица, учените срещат проблеми при сравняване на смъртността в другите страни.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 697 000 доказани случая, а умрелите са повече от 33 000. Регистрирани са случаи в 203 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 787 000 случая и над 37 000 умряли в 178 страни, възстановили са се над 166 000. /news.bg

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР