Първото тримесечие на 2022 г. беше трудно както за инвеститорите,

...
Първото тримесечие на 2022 г. беше трудно както за инвеститорите,
Коментари Харесай

Charles Schwab: Време е да добавите този актив към пенсионните си портфейли


Първото тримесечие на 2022 година беше мъчно както за вложителите, по този начин и за бъдещите пенсионери. Според капиталовата компания Charles Schwab, това беше едно от най-лошите тримесечия за закрепени приходи от десетилетия.

Въпреки това, възходящата рентабилност и променената политика на Федералния запас сътвориха съществена опция за покупка, споделя капиталовият колос. След близо три години на съвсем нулеви лихви при инструментите с закрепен приход, пенсионните спестявания най-сетне могат да завоюват атрактивна възвръщаемост.

Но не отивайте и купувайте всевъзможни облигации: потърсете особено междинни до дълготрайни облигации. Ето за какво, съгласно специалистите на Charles Schwab.

Затягането на Фед основава опция за покупка

В началото на 2022 година се следи доста нарастване на доходността на облигациите, внезапна ликвидация и смяна в политиката на Федералния запас в границите на няколко месеца. Преди това Charles Schwab предлагаше на вложителите с закрепен приход да се придържат към краткосрочни активи, с цел да понижат риска от експозиция, само че с ужасното показване през последното тримесечие смяната наподобява витае във въздуха.

Анализаторите на Schwab споделят, че може да наподобява нелогично да се купуват облигации, тъкмо когато Федералният запас подхваща поредност от покачвания на лихвите – които са назад пропорционални на цените на облигациите – само че пазарът в действителност към този момент е дисконтирал огромна част от предстоящите спадове в цената.

Защо облигациите ще се възстановят в този момент?

Има няколко признака, които съгласно анализаторите на Schwab сочат към опция за покупка.

Кривата на рентабилност на облигациите скочи и резервира високо равнище, което значи, че пазарът към този момент дисконтира бързите темпове на повишение на лихвите от Фед. Въпреки че до момента Фед е повишил лихвените проценти единствено един път, кривата на доходността алармира за доста бъдещи покачвания на лихвените проценти – в действителност толкоз доста, че броят на покачванията ще би трябвало да се удължи до 2024 година, с цел да има смисъл.

Друг индикатор е действителното равнище на инфлация, засягаща стопанската система. Поради възходящите цени на суровините, анализаторите на Schwab чакат инфлацията да остане висока до края на годината, когато равнищата би трябвало да се намалят още веднъж в отговор на променената политика на Федералния запас. Икономиката към този момент наподобява се охлажда, защото възходящите лихвени проценти понижават търсенето на жилища и разноските за финансови артикули.

В резултат на това пенсионерите не би трябвало да се тревожат прекалено много за инфлацията, която визира техните вложения с закрепен приход в средносрочен проект.

Анализаторите на Charles Schwab споделиха, че „ упованията за инфлация наподобяват рационално лимитирани. Пазарите дисконтират високата инфлация в кратковременен проект, само че... нападателният цикъл на стягане [от Фед] ще я дръпне надолу в дълготраен проект “.

Въпреки че краткосрочните инфлационни упования са на най-високото равнище от 1981 година, дълготрайната инфлация се чака да остане близо 3%, дълготрайна междинна стойност от 90-те години на предишния век.

Как пенсионерите могат да се възползват?

Като се има поради реакцията на пазара на повишаващите се лихвени проценти и предстоящите равнища на инфлация през идната година, Charles Schwab твърди, че средносрочните и дълготрайните вероятности за облигации са позитивни.

Знаците от кривата на доходността демонстрират, че пикът ѝ може да се доближава, което поддържа рекомендацията за закупуване на дълготрайни облигации. Компанията признава, че може да остане прочут ценови риск, в случай че високите равнища на инфлация продължат, само че вероятността наподобява дребна поради желанието на Фед да затегне паричната политика.

Инвеститорите могат да купуват междинни и дълготрайни облигации посредством облигационни фондове, които нормално оферират по-висока рентабилност при по-дълги периоди на облигации. По-високите приходи носят и по-голям лихвен риск, обаче, произлизащ от придвижванията на лихвените проценти и равнищата на инфлация.

Инвестиционната компания Charles Schwab откри, че в този момент може да е подобаващ миг да добавите дълготрайни облигации към портфейла си с закрепен приход. Комбинация от възходяща рентабилност на облигации и планувано повишение на лихвените проценти сочи към релативно преференциална входна точка за междинно- и дълготрайно вложение в облигации, което може да помогне на вложителите да усилят своите спестявания и приходи при пенсиониране с течение на времето.
Източник: infostock.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР