Първото шоу, посветено на американските коли Ride`n`Roll в Пловдивския панаир,

...
Първото шоу, посветено на американските коли Ride`n`Roll в Пловдивския панаир,
Коментари Харесай

София и Пловдив си премериха кадилаците

Първото шоу, отдадено на американските коли Ride`n`Roll в Пловдивския панаир, събра стотици посетители от цяла България. Дойдоха фенове от София, Варна, Бургас и още доста градове. „ Всичко, които обичат американските коли, без значение остарели ли са, или нови, са тук. Имаме модели с мощ 500-600 конски сили ”, акцентира представителят на клуба на притежателите на такива возила Валери Петров.

Дойдоха и почитателите на тексаското барбекю - в единия завършек на експозицията димеше непрестанно скара с плам от 2-годишни плодни дръвчета и пържоли, дебели най-малко два пръста. Бившата звезда от „ Фермата ” Димитър Господинов, или Митко Полицая, провежда надпревари с лък и арбалет. Препасал кобур с револвер „ Глог ”, обилно раздаваше като премия по бутилка американско вино от Маями - шардоне с усет на кокос. Питието се демонстрира за първи път в Европа.

Звездата на ревюто бе Cadillac DeVille от 1965 година, благосъстоятелност на софиянец. „ Колата е с истинската си багра и бял кожен салон ”, акцентира Валери Петров. Само кожата на седалката на водача бе сцепена на две места след 53 години непрестанно каране. Децата заставаха зад кадилака и снимаха неговите характерни издължени задни фарове и емблема. Другата хубавица на шоуто бе Oldsmobille Cutlass от 1978 година. Той също е благосъстоятелност на столичанин. Феновете на щатското автомобилостроене видяха още автентичен Форд Мустанг от 1966 и 10-метрова лимузина Хамър. „ В София са най-хубавите американски коли ”, сподели господин Петров. Пловдивчанинът инж. Руси Русев обаче смая всички с Dodge Challenger от 1966 година. Автомобилът е с необичаен 7,2-литров мотор с мощ 400 конски сили и е със задна част „ фастбек ”. Купен е от Холандия за реституция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР