Първото събитие на Bulgaria Wants You Кариера и живот –

...
Първото събитие на Bulgaria Wants You Кариера и живот –
Коментари Харесай

Георги Тошев и Стилиян Петров ще се опитат да убедят наши сънародници от Виена да се завърнат у нас

Първото събитие на Bulgaria Wants You „ Кариера и живот – за какво в България? “ във Виена ще бъде на четвърти ноември, оповестиха уредниците.

Сред лекторите ще бъде журналистът Георги Тошев. Присъствието на „ Кариера и живот – за какво в България? “ е гратис, само че изисква предварителна регистрация на уеб страницата на платформата.  

Темата за българите по света ме вълнува от 30 години. Като един неуспешен бежанец, който е обиколил цялото земно кълбо, съзнавам от ден на ден какъв брой е значимо да бъдем свободни в преместването си от град на град, от страна в страна. Единственото по-значимо съгласно мен е не географското ни престояване, а възприятието за принадлежност. Като българин и човек, избрал да живее и работи в България, имам вяра, че ние можем да променяме средата по този начин, че повече надарени сънародници да намират своята пълноценна реализация в страната, разяснява журналистът.

По време на форума българската общественост в Австрия ще може да се срещне с Иван Христов, Андрей Арнаудов, както и с редица други известни и съумели българи. Мотивационен преподавател ще бъде и футболистът Стилиян Петров. Той одобри поканата да бъде мотивационен преподавател на платформата за повторно с думите: „ Последователността е пътят към смяната. Ако не трансформирам себе си, няма по какъв начин да трансформира средата и другите. “ Той е посетил повече от 180 страни, само че избира да живее в родината си.

Освен лекторския панел, на който гостите ще описват своите компликации по пътя към триумфа, ще има и доста работодателски щандове на български и интернационалните компании, които ще оферират на място кариерно развиване в България. Актуална информация за програмата на събитието може да се открие на уеб страницата на платформата. 

Основни медийни сътрудници на „ Кариера и живот – за какво в България? “ са bTV, Българска телеграфна агенция, „ 24 часа “ и Economic.bg.

Платформата BULGARIA WANTS YOU цели да притегли български жители от чужбина, както и да задържи българите в страната на локалния трудов пазар, като предлага благоприятни условия за работа и информация за живота в другите райони на страната, се показва на уеб страницата на платформата. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР