Първото, с което свързваме шампанското, сигурно е новогодишната нощ. И

...
Първото, с което свързваме шампанското, сигурно е новогодишната нощ. И
Коментари Харесай

Наистина ли се напиваме по-лесно от шампанско

Първото, с което свързваме шампанското, несъмнено е новогодишната нощ. И в множеството случаи него виним за тежкото пиене в часовете след среднощ, както и за тежкия махмурлук на първи януари.

Но в действителност ли газираното вино е толкоз подло? Дали просто не сме прекалили с количествата и не сме комбинирали погрешно алкохола?

Разбира се, да пием една и съща напитка цяла вечер е най-добре. Или най-малко да има последователност - от по-слаб към по-силен алкохол. Но, въпреки всичко, шампанското също има своята виновност, а освен нашата неспособност да отхвърляме, когато някой ни изпълни чашата за следващ път, без значение с какво.

Въпреки че алкохолният градус на шампанското (или просекото) е като на негазираните виновност, пенливата версия ни опиянява много по-бързо, а в кръвта ни се регистрира по-висока централизация на алкохол.

Причината - балончетата в напитката. Въглеродният диоксид ни кара да се усещаме по напълно друг метод. Това потвърждава и опит на немски учени, които тестват две групи. На едните дават газирано шампанско, а на другите - към този момент разгазирано, написа Business Insider.

Броени минути след потреблението на напитката се мери равнището на алкохол в кръвта им. И да, при тези, които са консумирали газирано шампанско, то е по-високо (0,54 на 0,39 промила).

Благодарение на въглеродният диoксид, циркулацията на кръвта се усъвършенства, а алкохолът в шампанското и просекото се всмуква по-бързо от организма. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР