Първото разработено от Китай лекарство срещу СПИН ще бъде пуснато

...
Първото разработено от Китай лекарство срещу СПИН ще бъде пуснато
Коментари Харесай

Пускат на пазара първото китайско лекарство срещу СПИН

Първото създадено от Китай лекарство против СПИН ще бъде пуснато на пазара през август. Очаква се то да помогне на десетки хиляди инфектирани с ХИВ вируса. Медикаментът с името Албувиртид (Albuvirtide) бе утвърден неотдавна от Държавното ръководство за надзор на медикаментите, се споделя в известие на уебстраницата му, представено от bulgarian.cri.cn

Разработено от компанията „ Frontier Biotechnologies ", чието седалище е в гр. Нанкин, лекарството може да се инжектира един път седмично. То е в положение да блокира сливането на вируса и мембраните на клетката-гостоприемник, прекъсвайки виталния цикъл на ХИВ вируса в най-ранния му етап. Това може да усъвършенства качеството на живот на пациента и да понижи разноските за лекуването, настояват от компанията. Все още обаче не се оповестява цената на новото лекарство.

Джао Дзянджун, представител на центъра за утвърждение на медикаментите към държавното ръководство, сподели в известие, оповестено на страницата на Националната здравна комисия, че то „ предлага нови благоприятни условия за лекуването на ХИВ " в Китай. Появата на Албувиртид не значи единствено „ пробив на локално създадено лекарство за ХИВ ", само че и смяна в обстановката с неналичието на нови медикаменти за лекуването на ХИВ/СПИН, прибавя той. Освен това то предлага опция за пациентите, които са развили устойчивост към към този момент съществуващите лекувания.

В момента в Китай се употребяват или генерични, или вносни медикаменти, и множеството заболели от ХИВ/СПИН одобряват по няколко таблетки дневно, изяснява У Хай, шеф на центъра за инфекциозни болести към пекинската болница Йоу'ан. „ В съпоставяне с вносните медикаменти за битка със СПИН, които би трябвало да се одобряват по един път всеки ден, ние открихме, че страничните резултати от Албувиртид са минимални, изключително върху черния дроб. Надяваме се това първо създадено в Китай лекарство да даде нови разновидности за лекуването на пациентите с ХИВ. ", споделя той.

Болницата, където работи У Хай, дружно с още 10 такива, участваха в клиничните тествания на новото лекарство в продължение на 10 години със стотици пациенти.

Според отчета за развиването на националните здравни услуги през 2017 година, показан от Комисията по опазване на здравето, през предходната година в Китай са регистрирани над 57 000 нови случая на инфектирани с ХИВ вируса и над 15 000 умряли от болестта.

„ В момента обстановката с ХИВ/СПИН в Китай е достигнала сериозната си точка и е огромно предизвикателство за предварителната защита и лекуването на болестта ", споделя Уан Тао, шеф на центъра за утвърждение на медикаментите към държавното ръководство.

Миналата година Държавният съвет разгласява проект за деяние за предварителната защита и лекуването на ХИВ/СПИН в страната, чиято цел е до 2020 година на 90% от инфектираните в страната да им бъде сложена диагноза и назначено лекуване. „ Без значение дали медикаментите са вносни или локално произвеждане, тези, които са от неотложна потребност и ще бъдат от изгода за огромен брой от пациентите, постоянно са с приоритет в листата на медикаментите, чакащи утвърждение. ", сподели Уан Тао.

Източник:
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР