Първото поливане на растенията, засадени на открито място, се прави

...
Първото поливане на растенията, засадени на открито място, се прави
Коментари Харесай

Ето Как Да Приготвите Здравословна Напитка За По-Големи И Вкусни Домати!

Първото поливане на растенията, засадени навън място, се прави на 7-10 ден. Не забравяйте да мулчирате и разхлабите почвата. Срещу фитофтора третирайте растенията със зеления разтвор две седмици след засаждането на разсада навън. Пригответе разтвора: на 1 литър вода 1 капка от тора. Може да се повтаря на всеки две седмици.

Моите секрети за развъждане на домати
В продължение на доста години, в които се занимавах с градинарство, ползата ми към доматите единствено нарастваше. Постепенно натрупах доста опит, с помощта на който постоянно се веселя на отлична годишна продукция.

Искам да споделя моя опит с вас.

1.Първата стъпка е да отгледате добър и здрав разсад. Много е значимо да изберете качествени семена.

По-добре е да ги сеете в обособени саксии. Ако сеете в кутия, по-късно пикирайте непосредствено в парника на разстояние от 15 см. сред растенията и покрийте с руселин. Със стопляне на времето открийте доматите.

2.Втората стъпка е доста значима: оформянето на стъблото.

Отстранявайте колтуците на всеки три дни, както и най-долните листа.

3.След като на растението към този момент му е мъчно да се държи изправено, би трябвало да го вържете.

Поставете дъски под долните чепки, тъй че плодовете да не лежат на земята, написа " Букварче ".

4.Ако отстраните спомагателните цветове, оставяйки първите пет или седем, а на едрите два или три, останалите ще порастват по-бързо.

5.Премахвайте колтуците без страдание! От момента на засаждане на разсада и през цялото лято се появяват колтуци. Не очаквайте годишна продукция от тях.

6.За да предпазите растението от фитофтора, борете се с влажността на въздуха в оранжерията: проветрявайте, поливайте единствено корена.

7.В края на юли направете последното хубаво поливане и мулчирайте цялата почва под растението с пълен пласт плява или дървени стърготини.

8.Берете доматите навреме, изключително от долните чепки.

Докато плодовете не са придобили искра – те към момента са в стадий на узряване. Достигайки оптималния размер и искра – това значи, че можете да ги берете. Оставете ги да дозреят в щайги.

9.Изрежете всичко излишно:
Пожълтелите листа, листата под плодовете. Отстранете растенията, от които сте обрали всички домати. Така в оранжерията ще има повече светлина и въздух за последно зреещите домати.

Какво да извършите, тъй че доматите да не се напукат? Доматите няма да се напукат, в случай че намалите поливането до прибиране на реколтата и намалите до нула за седмица и половина, даже в случай че е студено през нощта и топло денем. В този случай, плодът ще бъде по-сладък и благоуханен.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР