Първото поколение ваксини срещу новия коронавирус може да не са

...
Първото поколение ваксини срещу новия коронавирус може да не са
Коментари Харесай

Първите ваксини срещу Covid-19 може да не са ефективни при всички хора

Първото потомство ваксини против новия ковид може да не са ефикасни при всички хора и да имат единствено краткотрайно деяние. Това мнение изрази ръководителят на работната група по имунизациите на английското държавно управление Кейт Бингам в публикация, оповестена в английското здравно сп. " Лансет ".

" Първото потомство ваксини евентуално ще бъде несъвършено и би трябвало да сме подготвени за това, че имунизациите може да не предотвратяват заразяването, а да смекчават признаците и даже при този случай може да не работят дейно на всички хора и за дълъг интервал от време ", написа Бингам.

Тя приканва да се въздържаме от прекален оптимизъм във връзка с създаването на ваксина. " Не знаем дали въобще ще имаме ваксина ", отбелязва Бингам.

В изявление за Би Би Си английският министър на опазването на здравето Мат Ханкок съобщи, че упованията на английските управляващи са имунизирането против новия ковид в страната да стартира в първата половина на 2021 година, откакто създадените проектоваксини потвърдят успеваемост при тестванията.

Англия има предварителни контракти за доставка на десетки милиони дози от шест перспективни кандидат-ваксини, които са в стадий на клинични тествания. Най-големи очаквания се разпореждат на имунизацията, създадена в университета Оксфорд с британско-шведската фармацевтична компания " АстраЗенека ". Трета фаза клинични тествания на тази ваксина се правят във Англия, Бразилия, Индия, РЮА, Япония и скоро се чака да бъдат възобновени тестванията в Съединени американски щати. Данни за успеваемостта на препарата се чакат към края на годината.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР