Първото поколение на Subaru Outback беше показано още през 1995

...
Първото поколение на Subaru Outback беше показано още през 1995
Коментари Харесай

Subaru Outback съвсем заприлича на SUV

Първото потомство на Subaru Outback беше показано още през 1995 година и тогава производителят го показа като " комби с нараснал пътен луфт ". През годините известният модел претърпя редица промени, само че резервира този си жанр. Сега на пазара излиза шестата му генерация, която обаче наподобява повече на SUV модел, в сравнение с фамилно комби.

Това се отнася най-много за версията на Outback за европейските консуматори, която леко се отличава от модификациите за Япония и Съединени американски щати. Моделът е пораснал на размери, получил е голям брой нови технологии, както и увеличен комфорт и клирънс (пътен просвет).

Дължината на новия Outback доближава 4870 мм (с 50 мм повече от предшественика), като това се дължи на новата платформа SGP, употребена от Subaru. Според инженерите, проектирали модела, с помощта на нея автомобилът е по-устойчив на извъртане и предлага усъвършенствано ръководство и комфорт.

При дизайна няма основни изненади. Той дебютира още при версията за американския пазар, показана предходната година. Всъщност стилът на модела се резервира, като той съставлява еволюция на предходното потомство. Впечатление прави точно увеличеният до 213 мм пътен луфт, който подсигурява по-добро показване при придвижване по тежки терени.

Задвижването на всъдеходното комби е поверено на 2,5-литров боксеров атмосферен бензинов мотор с оптималната мощ 169 к.с., налични в интервала от 5000 до 5800 об./мин. Максималният въртящ миг е 252 Nm, което се достигат при 4000 об./мин. Единственият (поне за момента) мотор на Outback е комбиниран с вариаторна скоростна кутия Lineartronic, която към този момент вместо 7 има 8 " виртуални " предавки.

Както и до момента, колата ще се предлага с фирмената 4х4 система Symmetrical AWD. Тя е интензивно подпомагана от технологията X-Mode с няколко пренастроени режима на придвижване - за сняг, черни пътища и тиня, плюс специфична конфигурация на мотора за по-икономично или по-спортно шофиране.

В салона се подчертава на новата информационно-развлекателна система, която има 11,6-инчов екран и е ситуирана отвесно, както е при моделите на Tesla. Голяма част от физическите бутони са отстранени, а като цяло интериорът е добре обновен и с качествени материали. Багажникът към този момент е с по-широк отвор, а капакът му се е сдобил с нова автоматизирана система за отваряне, активираща се при приближаване на водача до колата.

Subaru Outback се предлага с най-новата версия на пакета технологии за асистиране и сигурност EyeSight, включващ функционалности като различаване на пътни знаци, спешна спирачка, помощник за поддържане на лентата, адаптивни светлини и темпомат и други Налична е и камера, разпознаваща лицето на лидера и следяща за отмалялост и разконцентриране.

 

 

Фирмата приготвя и спортно комби

Subaru разгласи, че приготвя спортна версия на комбито си Levorg. Според информациите до момента моделът ще получи осъвременения " боксер " с размер 2,4 литра от новото потомство на Subaru WRX.

Всъщност в настоящата гама мотори на Subaru няма други елементи, които да се оправят по-добре от 1,8-литровия " боксер " (CB18) с мощ 177 к.с. и 300 Nm въртящ миг. Този мотор се слага на общоприетия Levorg за японски пазар. Затова и единственият вид е спортната версия на модела да получи доработения 2,4-литров мотор, чиято мощ ще бъде 272 к.с. При новия WRX STi същият този мотор ще развива над 400 коня.

В момента всички версии на Subaru Levorg разчитат на вариатор Lineartronic с ръчен режим и осем виртуални предавки. На доктрина обаче спортната трансформация с 2,4-литров мотор може да се върне и към механичната скоростна кутия с 6 предавки. Това ще стане ясно след министър председателите на двата модела - WRX и " напомпания " Levorg, които са планувани за есента на тази година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР