Първото обръщение на Михаил Дегтярьов - временния губернатор на далекоизточния

...
Първото обръщение на Михаил Дегтярьов - временния губернатор на далекоизточния
Коментари Харесай

Руска медия: Протестите в Хабаровския край в региона може да се засилят

Първото послание на Михаил Дегтярьов - краткотрайния губернатор на далекоизточния Хабаровски край, бе пояснение в обич към хората от района, написа московският официоз "Росийская газета ".

"Искам цялостно взаимно съгласие с всички поданици на Хабаровски край и признавам любовта си към всички хабаровчани ", съобщи през вчерашния ден новият районен началник.

Руският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През уволни в понеделник досегашния губернатор Сергей Фургал "поради загуба на доверие " и назначи Дегтярьов за краткотрайно изпълняващ длъжността. Фургал бе задържан на 9 юли по обвинявания в убийства, осъществени преди 15 години.

На фона на митингите: Путин назначи и.д. губернатор на Хабаровски край

Досега народен представител в Държавната дума, Дегтярьов е либералдемократ също като своя предходник. "Федералният център в действителност чу мнението на гласоподавателите в този край и се съобрази с него, като ме изпрати да работя тук ", сподели той. По думите му взаимно с федералното и локалното държавно управление следва да бъдат решени проблеми към бюджетния развой, битката с коронавирусната болест, подготовката за отоплителния сезон и осъществяването на националните планове, одобрени от президента Путин преди две години и осъвременявани сега, прибавя вестникът.

"Взгляд " цитира изказване на Дегтярьов, че няма желание да конкурира Фургал на губернаторските избори следващата година, в случай че някогашният глава на района бъде оневинен от съда. "Но времето ще покаже ", прави спогодба той.

Кремъл извърши желанието на Владимир Жириновски, водача на Либерално-демократическата партия, да остави в нейни ръце единствения район, където либералдемократите реализираха впечатляващ резултат на последните избори. Назначението на Дегтярьов обаче може да вдигне градуса на митингите в района, отбелязва "Свободная преса ".

Хабаровският край към момента ври и кипи след ареста на известния губернатор Сергей Фургал. Десетките хиляди протестиращи в центъра на Хабаровск бяха подкрепени и в други градове из Далечния изток. Независимо от партийното си участие Дегтярьов се възприема като пришелец, делегат на Москва. Той няма харизмата, нито твърдия темперамент на Фургал, а има и много лекомислен имидж в медиите, припомня вестникът мнения във връзка начинания на досегашния народен представител.

Според съветски издания Дегтярьов предложил да вземем за пример да се забрани оборотът на долари в Русия и даряването на кръв от хора с нетрадиционна полова ориентировка, упорствал да се смени днешният държавен химн с имперския - "Боже, царя пази " и да се вкара държавен стандарт за облиците на Дядо Мраз и Снежанка.

Секретарят на Централния комитет на Комунистическата партия на Руската федерация Сергей Обухов твърди пред "Свободная преса ", че 10 на 100 от участниците в митингите са пратени от локалните кланове, други 20 на 100 са докарани отдалеко, само че останалите 70 % са самотек. "Това са хиляди хора, и значи, че в района има дълбинен митинг и той напълно не се е стопил, твърди политикът.

"Жителите на Хабаровск посрещнаха изпълняващия длъжността губернатор с забранен протестен протест ", осведоми "Труд ". Според изданието събралите се пристигнали с плакати "Долу ръцете от Сергей Фургал " и скандирали по адрес на Дегтярьов: "Махай се! ", "Ние сме властта тук! ".

Проявите в поддръжка на задържания някогашен губернатор към този момент не са толкоз всеобщи, само че в по-голяма степен - политически, акцентира "Независимая газета " и оповестява за следващото шествие под наслов "Марш на Фургал ", планувано за събота в Хабаровски край.
Според вестника "дълбинният народ ", излязъл на улиците, скоро ще бъде преместен от деятели на извънпарламентарната съпротива, издигащи лозунги срещу президента Путин. Реакцията на управляващите и най-много на силовите структури ще покаже дали Кремъл е съумял да реализира компромис с ръководещите елити в Хабаровск или спорът се задълбочава, показва "Независимая газета ".

Кметът на Хабаровск: Протестите са противозаконни

"Новая газета " напомня и поддържа бизнес версията за ареста на Фургал, препоръчана от Сергей Игонин, публицист в радио "Ехото на Москва ". Според него съветските милиардери от семейство Ротенберг хвърлили око на завода "Амурстал ", благосъстоятелност на някогашния губернатор, който единствен можел да достави на ниска цена стоманени структури за идния градеж на мост до далекоизточния остров Сахалин.

"Ако съществена е била точно комерсиалната версия, а всичко останало е единствено претекст, с цел да бъде смачкан Фургал, естествено може да назначат и различен губернатор либералдемократ. Дори Дегтярьов. Е, хабаровчани ще погледнат известната му фотография с Жириновски в банята и може да одобряват това предопределение като ново оскърбление - ами огромна работа ", написа всекидневникът.

Изобщо Кремъл май не придава огромно значение на хабаровските митинги - инак надали би назначил за глава на района 39-годишния Дегтярьов, се споделя в материала. Припомнят се исторически "прецеденти ", когато един или различен държател е назначавал на висок пост някой млад и хубав мъж. Тогава за какво Жириновски да не предложи Дегтярьов за губернатор на Хабаровски край? - пита в умозаключение "Новая газета ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР