Първото ловно соколче в Спасителния център на Зелени Балкани за

...
Първото ловно соколче в Спасителния център на Зелени Балкани за
Коментари Харесай

Излюпи се първото ловно соколче за 2020 година

Първото ловно соколче в Спасителния център на " Зелени Балкани " за 2020 година се излюпи през вчерашния ден . Това оповестиха от Центъра през днешния ден, в Международния ден на птиците.

То е кръстено Виктор , защото още в първите часове след появяването му на бял свят, се е наложило да се бори за живота си, показват от организацията, определяйки излюпването като рисково. Птичето е излюпено в развъдник под грижите на екипа на плана " Завръщане на ловния сокол в България ".

Майката и бащата на Виктор са Пижо и Пенда. Намесата ни бе предизвикана от миналогодишните несполучливи опити на двойката да отгледат дребни, при които от пет излюпени, единствено едно е оживяло, означават от Спасителния център. Ако всичко върви по проект, Виктор напълно скоро ще бъде предаден на грижите на родителите си, или на други приемни родители, от същия тип, показват от Центъра.

Целта на експертите е през тази година в организацията да бъдат отгледани и сполучливо освободени в природата 20 млади сокола. Проектът " Завръщане на ловния сокол в България " се поддържа финансово от Mohamed Bin Zayed Raptor Conservation Fund /ОАЕ/.

Световният ден на птиците се празнува от 1906 година като това е една от първите природозащитни дати в интернационалния календар от световни събития , посредством която хората декларират своята угриженост за опазването и съхранението на дивата природа на планетата ни, показват от друга неправителствена организация - Българското сдружение за отбрана на птиците. Днес всеки десети тип птица е заплашен от дефинитивно изгубване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР