Първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство,

...
Първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ще внесем искане за освобождаване на главния прокурор

„ Първото, което ще направи министърът на правораздаването в моето държавно управление, е да внесе искане за освобождение на основния прокурор Иван Гешев, заради уронване престижа на прокуратурата. “

Това съобщи кандидат-премиерът на ГЕРБ Мария Габриел на среща с парламентарната група. Правосъдна промяна, промени в КПКОНПИ и нейното делене, механизъм за следствие на основния прокурор – това са другите й. Тя уточни:

„ Амбиция да покажем, че сме способни да съставим държавно управление с екип, чиито решения не се спускат, а се основават и извършват взаимно. Авторитет на България е Европа – да участваме в процесите в Европейски Съюз. Ангажимент към българите, да работим по този начин, че хората да имат по-спокойно всекидневие и по-достоен живот. Искаме да водим разговор, който да извърши със наличие тези думи, ще си задаваме и неуместни въпроси. Чрез разговор ще се преодолеят разлики, с цел да утвърдят сплотяващото. Правителството би трябвало да е знак на упоритост, престиж и ангажимент. “

„ Освен това приемане на България в еврозоната, превъзмогване на двугодишното забавяне по оперативните стратегии, стратегия за развиване на селските райони и ПВУ. Ще работим за гарантиране на продоволствената сигурност и в интерес на пчеларите. Приоритет е и възстановяване на сигурността на българските жители, битка с битовата престъпност и войната по пътищата, участието в Шенген, рационализация на армията. Също по този начин стратегическата специализация на районите в основни за стопанската система браншове – водород, зелени и цифрови технологии. Създаване на иновационни хъбове. Опазване и възстановяване на здравето с ефикасна здравна политика “, уточни Габриел.

Според нея е необходим проект за излаз от рецесията и работещо държавно управление , както и нормализация на работата на институциите.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР