Първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство,

...
Първото, което ще направи министърът на правосъдието в моето правителство,
Коментари Харесай

Мария Габриел: Първото, което ще внесем, е искане за освобождаване на Иван Гешев

" Първото, което ще направи министърът на правораздаването в моето държавно управление, е да внесе пред Висшия правосъден съвет искане за освобождението на основния прокурор Иван Гешев заради уронване на престижа на правосъдната власт ", съобщи номинираната за министър председател Мария Габриел.

По думите ѝ основната дума на днешните срещи ще бъде разговор сред парламентарните групи.

" Посланието ми е да работим дружно с българска тактика на трите ААА - упоритост, престиж, ангажимент ", добави Мария Габриел.

Тя показа главните цели в бъдещия, ръководен от нея кабинет.

" На първо място проект за излаз от политическата рецесия и работещо държавно управление, нормализация на работата на институциите. Второ стабилизиране на обществените финанси и приемане на бюджета. Трето правосъдна промяна, приемане на главните закони - механизъм за следствие на основния прокурор, промени в КПКОНПИ и нейното делене на Комисия с проверяващи функционалности и Комисия по лишаване на нелегално добито имущество. Нещата даже не би трябвало да стопират дотук, а да се стигне и до конституционна промяна ", акцентира Габриел.

Габриел уточни, че приоритет ще бъде и справяне с инфлацията и растежа на цените, както и приемане на България в еврозоната.

" Шесто - превъзмогване на двегодишното забавяне по оперативните стратегии -програма за развиване на селските региони и ПВУ. Седми приоритет е възстановяване на сигурността на българските жители, превъзмогване на битовата престъпност, войната по пътищата, миграционния напън, участието в Шенген, рационализация на армията, интензивно присъединяване на България в общата европейска политика за сигурност и защита, съблюдаване на уговорките на страната, свързани с участието ни в НАТО ", добави Мария Габриел.

Осмият приоритет е ускоряването на България, обвързвано с модернизацията на страната в областта на образованието, науката, нововъведенията, културата, в стратегически браншове, свързани със зеления и цифровия преход, в това число цифровизация на обществения бранш. Мария Габриел е безапелационна, че е основно да се влага в младежите.

" Девети приоритет е превъзмогване на районните разлики посредством целеустремено деяние за стимулиране на умения съгласно потребностите на пазара на труда ", посочи претендентът за министър председател на ГЕРБ-СДС.

Габриел уточни, че приоритет е и запазване и възстановяване на здравето с ефикасна здравна политика, дейно присъединяване на България в европейската задача за битка с рака и проекта за деяние за битка с рака, справяне с провокациите с предварителната защита, достъпа на лекуване, както и новите технология и прецизната медицина.

" За мен е чест да застанем и да кажем - желаеме работещо държавно управление. България, която е обединена и ясно отстоява своето място в Европейски Съюз и НАТО ", сподели още Мария Габриел.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР