Първото издание на образователно-баскетболния летен лагер “Баскетболни Деца – Hoop

...
Първото издание на образователно-баскетболния летен лагер “Баскетболни Деца – Hoop
Коментари Харесай

40 деца от цяла България участват в едноседмичен камп „Баскетболни Деца” в Търново

Първото издание на образователно-баскетболния летен лагер “Баскетболни Деца ” – Hoop Kids започва от неделя в Спортен комплекс „ Ивайло “. 40 деца от цяла България вземат участие в едноседмичния камп. Това бе оптималният потенциал, провиснал от уредниците, поради опциите на баскетболната зала. Децата са на възраст от 8 до 17 години, като главната група е от 12 и13-годишни. Пет от тях са девойки, останалите са момчета.

Шестимата треньори посрещнаха участниците в баскетболната зала на стадион „ Ивайло “, срещнаха ги със седмичната стратегия и разпоредбите.

Сред участниците са най-полезните състезатели на финалите за момчета до 14 година – Симеон Димитров „Академик Бултекс 99“, момчета до 12 година – Александър Гавалюгов „Балкан“ и девойки за 16 година – Ивайла Георгиева „Черно море Одесос“.

С подрастващите работят Мартин Дурчев, Джими Хънт, Александър Дяковски от „Спартак“ (Плевен), Ивайло Стоименов от „ Етър- 49 “, Николай Костов – скаут и Обри Конърли – от Чикаго, дълготраен играч във Финландия.

Предвиждат се и лекции с Венцислав Великов – арбитър на ФИБА, Инес Субашка – експерт по здравословно хранене и кондиция, ще гостува и баскетболният национал Филип Виденов.

„Първият ден бе предварителен. Първо ги запознахме с разпоредбите на кампа, след това разгледаха всички обекти – залата, закритата лекоатлетическа писта, откритата писта на стадион „Ивайло“. После имаше симулирани мачове за преценка кой в коя група ще попадне – както по умения, по този начин и по възрасти. Програмата ще бъде интензивна, имаме и учебен детайл, сряда ще бъде ден за разглеждане на забележителностите, в събота в „Аркус“ целият ден ще има стопански курс, ориентиран към спорта. Заниманията ще са в баскетболната зала на стадиона и на игрището в квартал в „Колю Фичето“ “, описа Мартин Дурчев.
Програмата планува туристическа обиколка на Велико Търново и посещаване на аудио-визуалния театър “Звук и светлина ”, както и разходка по Самоводската чаршия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР