Първото издание на новия европейски турнир за национални отбори по

...
Първото издание на новия европейски турнир за национални отбори по
Коментари Харесай

Холандия е домакин на първото издание на Супер 6

Първото издание на новия европейски шампионат за национални тимове по бейзбол и софтбол " Супер 6 " ще се организира в Хофдорп (Хол) от 18 до 23 септември 2018 година Това бе публично оповестено от новата континентална конфедерация WBSC-Европа три дни след обединяването на досегашните две обособени федерации на американските спортове в Европа – CEB и ESF.

Създаването на новото състезание бе обявено още в края на предходната година, когато започва процесът по основаване на новата управническа конструкция. В надпреварата ще вземат участие първите шест страни в европейските класации по бейзбол и по софтбол. Турнирът се прави по модела на международното бейзболно състезание " Премиър 12 ", в което играят тимовете от Топ 12 в мъжката класация на международната конфедерация (WBSC).

" Основаването на WBSC-Европа посредством обединяване на бейзболното и софтболното придвижване на този възходящ пазар е още една историческа стъпка към приобщаването на един милиард почитатели в идващото десетилетие. Само по този начин нашият спорт ще се трансформира в световен и дълготрайно олимпийски ", разяснява президентът на WBSC Рикардо Фракари.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР