Първото издание на националната инициатива Стара хартия за нова книга“

...
Първото издание на националната инициатива Стара хартия за нова книга“
Коментари Харесай

Силен дебют на Плевен в кампанията „Стара хартия за нова книга“

Първото издание на националната самодейност „ Стара хартия за нова книга “ в Плевен мина с огромен интерес, откакто 1250 деца от града се включиха в идеята. Със своите 7,2 тона предадена хартия за преработване малчуганите избавиха от изсичане 94 дървета, а в подмяна получиха 1470 нови книжки. Събитието, подкрепено от Община Плевен, се състоя на 24 септември 2018 година на пл. „ Възраждане “ и беше петото подред в актуалното издание на акцията.

Организаторите на акцията от „ ЕКОПАК България “ и Книжен център „ Гринуич “ Мила Алексиева и Сиана Колибарова показаха вярата си самодейността да се трансформира в традиция за общината и от ден на ден деца и родители да имат опция да се включват в нея отсега нататък.

Музика, песни, танци, куклено шоу и доста провокации чакаха малчуганите през целия ден. Всички те имаха за цел да им покажат, че да се грижиш за природата и да четеш е освен потребно, само че и доста занимателно. С викторината в жанр „ Хрониките на Нарния “ децата си завоюваха книжките от едноименната поредност на Клайв С. Луис и издателство „ Труд “. А още награди дребните екоентусиасти получиха, откакто дадоха отговор вярно на всички въпроси за опазването на околната среда и разделното събиране на отпадъците. В празничната стратегия присъединяване взеха десетки надарени реализатори от Плевен.

Всички детски усмивки и всички запаметяващи се мигове от деня бяха уловени от „ Verus Photograhy “, сътрудник на самодейността в града.

След като мина през Плевен, Бургас, Хасково, София и Русе, финалът на „ Стара хартия за нова книга “ ще бъде подложен в Пловдив на 29 септември.

Организатори на акцията са „ ЕКОПАК България “ АД и Книжен център „ Гринуич “.

Партньори на самодейността „ Стара хартия за нова книга “ са издателствата „ Ентусиаст “ и „ Труд “. Кампанията е подкрепена от издателствата „ ЕГМОНТ “, „ Книгомания “, „ Хермес “, „ Бард “, Фют “, „ Сиела “, „ Софтпрес “, „ ПАН “, „ Златното пате “, „ Албо груп “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР