Първото издание на Фестивал на крепостта ще се проведе на

...
Първото издание на Фестивал на крепостта ще се проведе на
Коментари Харесай

Тридневен фестивал в Червен представя музика и здравословни практики

Първото издание на Фестивал на крепостта ще се организира на 23, 24 и 25 юни в средновековния град Червен, на мястото на самата цитадела. Събитието се провежда от „ Inner wheel клуб Русе – Дунав “, част от Ротари клуб, и включва осъществявания на класическа музика, джаз, мелъди рок и здравословни практики измежду природата.

Програмата ще стартира в 19 ч. на 23 юни /петък/ с джаз концерт на Васил Петров и пианиста Йордан Тоновски. Гост реализатор ще бъде Диана Димитрова, която е и президент на „ Inner wheel клуб Русе – Дунав “.

На 24 юни /събота/ от 19 ч. Стефан Вълдобрев ще показа новата си „ Книга за песните “ по време на концерт – театър.

В неделя, 25 юни, ще бъдат показани здравословни практики, които изследват различни способи за достъп до положението на положително здраве посредством придвижване, дишане и пеене на мантри. От 10 ч. ще има йога практики с Теодор Пейчев. В 11 ч. Виктория Чернева ще показа дихателни извършения “Psychedelic breath “. От 12 ч. стартират мантри с вокал Диана Димитрова и Александър Пейчев на акустична китара.

Кулминацията ще бъде в 19 ч., когато ще се организира концерт на Тримата български тенори “Уникалните гласове ” - Борис Луков, Веселин Вачев и Александър Баранов.

Входът за всяко от събитията е 15 лева и се заплаща на място преди тях. Фестивалът е с благотворителна идея – с набраните средства ще бъдат подкрепени ремонтът и реставрацията на храма “Св. Димитър ” в село Червен.

Организаторите са обезпечили безвъзмезден транспорт за концертите. В трите дни, в които се организира Фестивалът на крепостта, в 16 и 17:30 ч. рейсове ще потеглят от спирката на ул. „ Хан Крум “ /сградата на някогашния Младежки дом/. В неделя курс ще има и в 9 ч.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР