Първото и най-важно нещо, което направих през тази година е

...
Първото и най-важно нещо, което направих през тази година е
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Фокусът на дейността ми е работата със съгражданите ни извън пределите на страната

Първото и най-важно нещо, което направих през тази година е да изслушам и да беседвам с българските жители. Както тези у нас, по този начин и с тези отвън територията на страната. Най-важното, което постигнахме е връщането на престижа на президентството, президента и българските институции. Това съобщи на специфична конференция вицепрезидентът Илияна Йотова, на която регистрира активността си през първата година в президентството.

"За страдание видях един отчаян, разграничен и изгубил вяра народ. Гражданите се надяват, че президента ще е поръчител за техните права. И той е поръчител. Видях вяра за решение на проблеми. Хората чакат смяна ", сподели още тя.

"Фокусът на моята работа за тази година бе работата с нашите съграждани отвън рамките на страната. За тези хора България е същинската татковина. България стои зад вас и вашите права. Казах им, че те са един голям капацитет за страната ни. Не можем да върнем всички наши сънародници отвън страната ни в България, само че можем да върнем децата им и техния капацитет. Българските общности са моето разбиране. Това е политика, която не влиза в схеми и матрици ", добави вицепрезидентът.

"Конкретните начинания, които изпълних през тази година са, да се срещна с българските общности в 10 страни. Решихме съответни проблеми в доста страни като Молдова, Албания и Сърбия ", сподели още Йотова.

"Работим по тематиката за Европа и нашето председателство. Европа към момента е непозната за българските жители ", сподели вицепрезидентът по тематиката за европредседателството на страната ни.

"Бяха признати 577 молби за опрощение от Комисията за опрощение. Тази комисия е значима тъй като опира до доста човешки ориси. Все по-малка е възраста на тези, които правят закононарушения. Все повече закононарушения се правят над дами и деца, както и от подвластни хора. Много от закононарушенията се правят и от хора без обучение. Трябва да се концентрираме и върху децата, чиито родители излежават присъда и тяхното развиване ", разкри Йотова по тематиката за насилието и закононарушенията в страната.

"Дори и да бъде призната, Истанбулската спогодба може да остане тъкмо толкоз мъртъв документ, колкото и доста други документи в България. Трябва да бъде разисквана и разкрита пред жителите ", добави тя по тематиката за ратификацията Истанбулската спогодба.

"През 2018 година срещите ми с нашите съграждани отвън страната ще продължат. Както и срещите ми с Българска академия на науките и други институции, с цел да измислим общата национална политика за българите отвън границите ни ", съобщи вицепрезидентът.

"Благодаря на Румен Радев, който сподели, че България може да има заслужен представител, както и за лесната работа с него ", приключи Илияна Йотова с признателност към президента.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР