Първото голямо изпитание за Катар преди световното по футбол през

...
Първото голямо изпитание за Катар преди световното по футбол през
Коментари Харесай

Световното клубно първенство: пустинното изпитание за "Ливърпул" и Катар

Първото огромно тестване за Катар преди международното по футбол през 2022 година стартира от през днешния ден с началото на международното клубно състезание. Седем тима влизат в конкуренцията за оценката, като вниманието пада върху " Ливърпул " и " Фламенго ".

Към шестте континентални първенеца се причислява " Ал Сад " - тимът на домакините, който е воден от легендата на " Барселона " Шави. Катарският клуб ще открие конкуренцията в 19.30 ч. с мач против " Йенген " от Нова Каледония.

Шампионите на Европа и Южна Америка - " Ливърпул " и " Фламенго ", се включват непосредствено от полуфиналите след седмица. Другите тимове в шампионата са мексиканският " Монтерей ", тунизийският " Есперанс " и " Ал Хилал " от Саудитска Арабия.

Репетицията

Турнирът е част от приготовленията на Катар за международното състезание, което страната ще одобри през 2022 година Това е опция да се види равнището на подготовка на азиатската страна може да се оправи с организирането на огромни футболни конгреси, като мачовете в шампионата ще се изиграят в Доха на два стадиона - " Джасим " (капацитет от 15 хиляди места) и " Халифа " (40 хиляди места).

Катар ще одобри и идващото клубно състезание през 2020 година, което ще бъде последното в този формат. От 2021 година конкуренцията ще се насочи към цялостна смяна и ще разшири участниците до 24 тима, като началото ще е в Китай.

 Световното клубно състезание: пустинното тестване за
© Reuters

Изборът на Катар да одобри международното е обгърнат в рецензии, подозрения за корупция, експлоатиране на служащи. Друго домакинство - това на международното по лека атлетика през септември, разбуни духовете поради дребното аудитория, изкуствено основана атмосфера и вредата за природата.

От ФИФА са уверени, че Катар ще се оправи с предоставената задача и международното клубно състезание е " скъп тест ". " Всеки футболен почитател ще бъде приветстван с цялостната отдаденост на нашите сътрудници в Катар ", сподели президентът на ФИФА Джани Инфантино.

Сред основните въпросителни пред Катар е дали страна може да обезпечи развлечение за последователите. В шампионата ще бъдат тествани и изискванията, защото мондиалът след три години ще бъде първият, който ще се организира през зимата. По това време от годината междинната температура в Катар е към 25 градуса.

" Ливърпул " и останалите

" Ливърпул " е любимец за трофея, като мърсисайдци ще търсят своя първи триумф в международното клубно състезание. Червените бяха на крачка от оценката и в трите си участия, а през 1977 и 1978 година отборът не игра в мача за в Интерконтиненталната купа.

И в трите случая на пътя на англичаните застана южноамерикански тим, като " Фламенго " (1981 г.), " Индепендиенте " (1984 г.) и " Сао Пауло " (2005 г.) стопираха мърсисайдци.


© Associated Press

" Ливърпул " гледа към първи триумф в конкуренцията

" Ливърпул " ще изиграе първия си мач на 18 декември, когато ще срещне някой всред " Монтерей ", " Ал Сад " или " Йенген ". Участието на международното клубно състезание сътвори казус за алените, които по-малко от 24 часа по-рано гостуват на " Астън вила " за Купата на лигата. С приоритет за Юрген Клоп предстоящо е шампионатът в Катар, като мениджърът взе най-хубавите си футболисти.

" Не мисля за това, че " Ливърпул " в никакъв случай не е печелил шампионата. Не съм някой, който желае да бъде първият, стъпил на Луната, само че откакто сме тук ще се опитаме да спечелим с всичко, което имаме. Най-интересната и сложна част е това, че ще играем със противници от други континенти, което не се случва постоянно ", съобщи Клоп преди шампионата.

Статистиката е в интерес на " Ливърпул ", защото във всяка от последните шест години победител в шампионата стана първенецът в Шампионската лига, а " Реал " (Мадрид) завоюва последните три съревнования. За последните 12 години единственият европейски тим, който се провали в опита си да завоюва трофея, беше " Челси " през 2012 година


© Associated Press

" Реал " доминираше в последните три шампионата

" Манчестър юнайтед " (2008 г.) е единственият британски тим, който победи в настоящия формат на шампионата, който през 2000 година размени мача за Интерконтиненталната купа сред първенците на Европа и Южна Америка.

От друга страна, в случай че " Фламенго " завоюва конкуренцията, отборът ще стане четвъртият бразилски тим с триумф в конкуренцията. В последните години тя донесе изненади, като домакинът доближи три пъти до финала в последните шест години.

Цвят в шампионата внася " Йенген ", който е огромният новобранец. Тимът се трансформира във втория тим отвън Австралия и Нова Зеландия, който печели континенталния шампионат на Океания и се класира за международното клубно състезание. Отборът от Нова Каледония даже взе участие в първия прелиминарен кръг в Купата на Франция този сезон, защото островната страна е притежание на Франция.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР