Първото езиково учебно заведение в Стара Загора - Средно училище

...
Първото езиково учебно заведение в Стара Загора - Средно училище
Коментари Харесай

Старозагорското училище Максим Горки посрещна учебната година с ремонтиран двор

Първото езиково образователно заведение в Стара Загора - Средно учебно заведение (СУ) " Максим Горки " посрещане учениците си на първия образователен ден с ремонтиран двор и по-добър достъп към постройката с помощта на община Стара Загора. Направени са поправки и на покрива и терасите на учебното заведение със взаимните старания на управлението и учебното настоятелство, заяви шефът Мариана Пенчева.
С привет и пожелания за сполучлива образователна година на учебното заведение гостува регионалният шеф Гергана Микова. През тази образователна година в СУ " Максим Горки " ще учат 828 възпитаници в 33 паралелки. 100-процентов банкет е приемът в VIII клас в четирите профила с изинтензивно проучване на британски, испански, китайски и съветски език. За повторно по линия на междукултурния продан в школото ще учи възпитаник, който е немски жител. Ще е в 10-и клас в паралелка с британски език и сега интензивно учи български. Преди две години пък имаше възпитаник от Аржентина, който се върна тази година за абитуриентския бал на класа си дружно със фамилията си. От 94 възпитаници, приключили предходната година единствено пет не са траяли във висше образователно заведение в страната или чужбина. Сред миналогодишните зрелостници е и първият випуск на девойките и момчетата с китайски език. В първото езиково учебно заведение в Стара Загора и тази година ще преподават двама китайци и двама испанци, които са ориентирани от институтите " Конфуций " и " Сервантес ".  В СУ " Максим Горки " през днешния ден прекрачиха учебния прага и 44 първолаци. Те са част от 1350-те първокласници в старозагорските учебни заведения за образователната 2019/2020 година, разпределени в 62 паралелки в 28 общински учебни заведения. И тази година на първия образователен ден те получиха брошура с обичаното на генерации българи стихотворение на Леда Милева „ Зайченцето бяло “, в която има обръщение от кмета Живко Тодоров. " Пътят ще е дълъг, само че в него няма да си самичък, тъй като до теб ще върви твоят преподавател ",се споделя в него. По традиция първолаците получиха и тетрадки от Футболен клуб „ Берое “ със знаците на тима.
В старозагорските учебни заведения тази година ще се образоват над 14 500 възпитаници. В актуализирани здания влизат възпитаниците на СУ „ Иван Вазов “ и IX главно учебно заведение „ Веселин Ханчев “. През тази образователна година ще бъдат ремонтирани постройките на още две учебни заведения - Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „ Лубор Байер ” и Професионална гимназия по електротехника. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР