Първото е, че преди кръстовището няма знак за ограничение на

...
Първото е, че преди кръстовището няма знак за ограничение на
Коментари Харесай

От Апи Произнесоха Присъдата За Кръговото, Където Стана Катастрофата С Местан!

Първото е, че преди кръстовището няма знак за ограничаване на скоростта. Второто е, че е подложен знак " Стоп ", само че няма хубава видимост, тъй като от едната страна имаме завой. Този пътен сектор е еднакъв с оня, при който скоро починаха няколко футболисти ", сигнализира през вчерашния ден пред Dir.bg Богдан Милчев от Института по пътна сигурност.

Според Богдан Милчев при случая с Местан организацията на пътя за Маказа при разклона за село Закорско покачва аналогично риска от тежки катастрофи и кръстовището може да се назова смъртоносно. Той е безапелационен, че " Не приказваме дали в тази ситуация взе участие прочут човек, просто пътят е изработен по този начин, че да допуска за произшествия. Кръстовището е смъртоносно ".

" Трябва да се премисли концепцията за този път, тъй като там явно има проблем на всяко кръстовище. Необходими са незабавни ограничения за обезопасяване и смяна на дизайна на тези кръстовища ". Това съобщи пред БНР Диана Русинова от Института за пътна сигурност, който през днешния ден ще направи самостоятелен от институциите оглед на мястото на произшествието с присъединяване на водача на партия ДОСТ Лютви Местан. Експерти от организацията към този момент са създали разбор по образната информация, налична онлайн.

" Дизайнът на пътя в този сектор би трябвало да бъде съществено преосмислен и най-сетне да се заприказва за инспектиране на пътната инфраструктура - да се направи самостоятелен одит на всички сектори с нараснала централизация на ПТП-та, в това число и този. Трябва да се направи тази проверка в незабавен порядък и да се изработят ограничения, в които да се влага, с цел да може пътищата да обезпечават сигурност. Трябва да отворим и тематиката за предпазната система в колите ни - столчетата. Има неща, за които би трябвало да се намерения, отвън самия случай ", разяснява тя в изявление за предаването " Преди всички ".

Според нея незабавните ограничения няма да костват доста:

" За да се обезопаси сега този път, мисля, че страната може да си разреши да постави няколко знака и да преправи малко маркировката или да намерения за възбрана на избран тип включване, до момента в който не се откри някакво друго решение. Това няма да е нещо, което ще коства милиарди. Това ще е нещо, което даже може да се окаже, че е някаква смешна сума от порядъка на 5 - 20 хиляди лева ".

Русинова напомни, че от 2016 година насам на това кръстовище са станали 3 тежки произшествия с двама починали и 8 ранени. А по целия интернационален път, който е част от еврокоридор 9 или Е85, от 2016 година до момента са станали над 10 тежки ПТП-та със 7 починали и 12 тежко ранени.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР