Първото дете на херцозите на Съсекс Хари и Меган няма

...
Първото дете на херцозите на Съсекс Хари и Меган няма
Коментари Харесай

Каква титла ще има детето на принц Хари и херцогинята на Съсекс Меган

Първото дете на херцозите на Съсекс Хари и Меган няма да бъде принц или принцеса, в случай че кралицата не се намеси.

Причината е решение на крал Джордж Пети от 1917 година, с което той е лимитирал разпространяването на кралските трофеи. На обръщението " негово кралско величество " и купата " принц/принцеса " имат право единствено децата на кралицата, внуците (но единствено тези, които са деца на синовете ѝ). Сред правнучетата на кралицата право на нея има единствено най-големият наследник на най-големия наследник на Принца на Уелс. Останалите потомци получават някоя от купите на бащите си.

В наши дни единственият правнук, който има право да се назовава подобен, е принц Джордж, синът на принц Уилям. Кралица Елизабет издаде специфични укази, с които сестра му Шарлот и брат му Луи също получиха купата, само че към този момент такова решение няма оповестено за детето на Съсексови. Вероятно няма и да има – предходното такова решение бе оповестено седем месеца преди раждането на Джордж.

Бебе Съсекс, както нероденото дете стана известно в обществените мрежи, ще бъде седмо в линията за заместничество на трона след дядо си Чарлс, чичо си Уилям, тримата си първи братовчеди Джордж, Шарлoт и Луи и татко си Хари.

Ако е момче, той ще получи купата граф Дъмбартън, която до момента са носили единствено трима души. Първите двама графове Дъмбартън са бащата и синът с едно и също име Джордж Дъглас от 17-ти век. Принц Хари получи тази купа, откакто се ожени предходната година, дружно с оповестяването си за херцог на Съсекс и барон на Килкил.

Ако е момиче, тя ще бъде Лейди Маунтбатън-Уиндзор. Родените след първородния синове биха били наричани Лорд Маунтбатън-Уиндзор.

Фотогалерия: История на английските кралски бебета >

Другите в фамилията

Заради същия декрет купите измежду първите братовчеди в кралския двор са толкоз разнообразни. Беатрис и Южени (дъщерите на принц Андрю) са принцеси, само че децата на принцеса Ан – Питър Филипс и Зара Тиндал нямат трофеи. Баща им Марк Филипс не е аристократ, отказал е да получи херцогство при сватбата си с Ан и защото купите се наследяват от бащите, Питър, Зара и децата им не са имали какво да наследят.

Най-малкото дете на кралицата – принц Едуард, получи купата граф при сватбата си (а не херцог, както братята си Чарлс (който е херцог на Корнуол) и Андрю (който е херцог на Единбург). От двореца обясниха, че концепцията е той да стане херцог на Единбург (какъвто е в този момент принц Филип) след гибелта на родителите си.

Неговите деца са надлежно Джеймс, виконт на Севърн, и лейди Луиз Уиндзор, само че нямат право да бъдат наричани " техни кралски височества ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР