Първото десетдневие на настъпващия август ще усетим истинското лято. Валежите

...
Първото десетдневие на настъпващия август ще усетим истинското лято. Валежите
Коментари Харесай

Ще видим ли лято през август? Синоптиците са оптимисти, но предупреждават и за голяма опасност

Първото десетдневие на настъпващия август ще усетим същинското лято. Валежите ще намалеят. Отново ще има условия за гръмотевични стихии и градушки, само че те ще са по-малко и най-вече в Западна България, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология, представена от Нова телевизия.

През второто десетднение на месеца ще бъде най-слънчево и топло. Атмосферата над цялата страна ще е релативно постоянна, а температурите - високи.

Периодът 20-31 август ще направи първите подмятания за настъпването на есента. Температурите ще се намалят с 1-2 градуса, а дъждовете ще зачестят.

Валежите през август ще са най-значителни в планините. В Стара планина се чакат месечни количества до 100 литра на квадратен метър, в Западните Родопи - до 60, а в Източните - към 40.

В последния ден на юли ни чака динамично време. И преди, и след обяд ще бъде облачно и ще вали - най-много в Западна и Централна България. На места преваляванията ще са обилни. Има заплаха от местни порои. Максималните температури ще бъдат сред 26 и 31 градуса.

По Черноморието ще бъде слънчево до обяд, само че в следобедните часове и там ще превалява. В най-топлия интервал от деня живакът в термометрите ще скочи до 28-31 градуса.

В идващите дни водачите би трябвало да бъдат деликатни на пътя поради идните утринни мъгли. Изпаренията на всички места основават условия за ниска видимост. Същият риск има и поради локалните превалявания.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР