Първото Comic Con събитие у нас става все по-голямо и

...
Първото Comic Con събитие у нас става все по-голямо и
Коментари Харесай

Европейски шампион по Cosplay и най-добрите графити артисти в Европа идват за Aniventure Comic Con 2017

Първото Comic Con събитие у нас става все по-голямо и цветно. Освен с към този момент оповестените артисти от сериалите „ Игра на тронове “ и „ Дневниците на вампира “, на Aniventure Comic Con почитателите ще могат да се срещнат и с едни най-хубавите актьори в други две сфери. Европейският Cosplay първенец, родената в Чехия GERMIA, ще показа най-хубавите си костюми на сцената на фестивала и ще изнесе специфичен панел. Печелила е шампионати като Road to BlizzCon, Dreamhack и, несъмнено, Euro Cosplay 2016. Освен всичко друго, Germia е и професионален геймър, който се състезава за eSuba.Ladies. Освен Cosplay, комикси, срещи с известни персони и гейминг, Aniventure Comic Con ще предложи и ненадейно добра композиция от европейска графити просвета, с помощта на NESCAFÉ® 3in1. За специфичните посетители на фестивала Mr. Woodland (Германия), BOOGIE (Швейцария) и Brus (Италия) ще бъде отделена стена с дължина 50 метра, която ще би трябвало да трансфорат в обща рисунка с история. Предвидени са и майсторски класове, както и голям брой на практика уроци за разнообразни техники в рисуването.

Mr. Woodland е немски художник, илюстратор и графити актьор, прочут в света на уличното изкуство с големите си мюръли (мюръл - огромна рисунка основана непосредствено върху стена на постройка или друга непрекъсната повърхност) с човешки фигури и скотски характери, които постоянно описват история. От началото на юни до края на септември Mr. Woodland обикаля най-големите графити фестивали по света като специфичен посетител, а през останалото време управлява лично студио за графичен дизайн в Мюнхен.



Второто огромно име, което ще посети страната ни за първи път, е актьорът с псевдоним Boogie. Роден в Германия, само че сега живее и твори в Швейцария. Стилът му е различим с детайлните и изчистени графити-букви, преплетени в цветни изображения. Редовен участник е на огромните фестивали в Русия, Италия, Таити, Мексико, а в този момент идва и в София за собствен майсторски клас по време на Aniventure Comic Con.

Третият гостуващ участник на фестивала е добре познатият на българската аудитория Brus от Италия. Той е и един от създателите на огромния мюръл графит, изрисуван на охладителната кула на Топлоелектрическа централа София.

Точно против гостуващото трио, в специфичната зона на NESCAFÉ® 3in1, най-хубавите графити актьори от България ще рисуват на тематика “Супергероите на България”. Най-добрите трима, съгласно интернационалното жури, ще получат парични награди, а за всички взели участие ще има ненадейно специфична премия от NESCAFÉ® 3in1. Регистрацията за състезанието ще намерите на този линк - https://www.comiccon.bg/graffiti



За най-малките и за тези, които желаят да научат нещо ново, ще има серия от уроци (workshops), които ще се организират от инструкторите на RUSH и в двата дни. Всички нужни материали - спрейове, маркери, значки, шаблони и така нататък ще бъдат обезпечени гратис.

Aniventure Comic Con ще се организира на 9 и 10 септември в Inter Expo Center София и ще срещне почитателите с артисти от обичани сериали, създатели на комикси и косплей звезди от целия свят.

Стандартните билети за двата дни на фестивала са на цена 30 лв. и можете да ги намерите в OMV, The Mall, билетен център НДК и в мрежата на Eventim.bg, а деца до 7 години ще влизат гратис с компаньон, притежаващ билет.

За повече информация:

www.aniventure.net | www.comiccon.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР