Първото бебе с еднополови родители се роди в България. Партньорките

...
Първото бебе с еднополови родители се роди в България. Партньорките
Коментари Харесай

Роди се първото бебе от еднополов брак у нас

Първото бебе с еднополови родители се роди в България. Партньорките Вяра и Диляна дадоха живот на момченце на 6 юни тази година, тъкмо в навечерието на „ София прайд ”, научи HotArena.

Това е първото кърмаче, родено в фамилията на еднополови родители. Детето е кръстено Виктор — Мануел, а зачеването е станало ин витро, посредством неизвестен донор.

Родителите му на практика са обаче трима–едната му майка дава яйцеклетката за оплождане от анонимния донор, а другата износва детето.

25-годишната Диляна, която е нежната половинка в фамилията, дава живот на детето.

Щастливите майки споделиха фотоси от най-прекрасния миг в живота си, а също така се врекоха във честност една на друга още през 2018 година. И макар че еднополовите бракове в България са неразрешени, те се възприемат като същинска съпружеска двойка, а преди няколко месеца оповестиха, че ще стават родители.

Веднага след щастливата вест, Вяра и Диляна се оповестиха като семейство Иванови в обществените мрежи. Според думите им, това е дълго чакано и мечтано бебе. Двойката живее в Русе, където от месеци се приготвят за посрещане на бебето.

И двете са безапелационни, че няма да възпитават детето си по избран метод, а ще го оставят единствено да избере пътя си и дали да има еднополов сътрудник, или различен, написа „ България през днешния ден ”.


Двете няколко пъти правили опити за ин витро, само че все несполучливо. Най-накрая предходната година съумели да реализират стремежи резултат.

Диляна и Ваня даже се венчаха пред духовник предходната година, като едната носеше бял костюм, а другата ефирна рокля. Двете дами се срещат преди няколко години, като не криели ориентациите си една от друга.

Повече от 8 месеца си кореспондирали посредством обществените мрежи, преди да се срещнат. А скоро осъзнали и че са срещнали сродната си душа и се събрали дефинитивно дружно.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР