Първостепенна задача на кмета на община Добрич е взаимодействието с

...
Първостепенна задача на кмета на община Добрич е взаимодействието с
Коментари Харесай

Георги Петков, кандидат за кмет на Добрич: Нужно е оптимизиране на работата между Общината и МВР

Първостепенна задача на кмета на община Добрич е взаимоотношението с органите обезпечаващи сигурността и спокойствието на нашите съграждани. Необходимо е изясняване на съответни задължения на локалната власт. " Това съобщи на среща с специалисти от бранш " Сигурност " в Добрич претендентът за кмет на града от Коалиция „ Българска социалистическа партия за България " Георги Петков. Той насочи предложение за усъвършенстване на работата сред Общината и Министерство на вътрешните работи и разкритикува неефективността от работата на „ Общинска полиция ". Според него, в случай че Община Добрич и Министерство на вътрешните работи работят в синхрон ще се увеличи качеството на услугата „ Сигурност " за добруджанци. „ Нужен е разговор за локализиране на невралгичните зони с централизация на висока престъпност и чести случаи на ПТП за ангажиране на Общината с съответни мероприятия, свързани с осветление на региони, ремонт на пътната настилка, създаване на видеонаблюдение и други. Тя би трябвало да е сътрудник и на всички разяснителни акции на Министерство на вътрешните работи, за преневенция, както и да инициира включването на жителите с инструментариума с който разполага. "

По думите му значим детайл от взаимоотношението сред Общинска администрация и териториалните подразделения на силовото ведомство е достапът на хората до районните инспектори. Експертите се съгласиха, че жителите едва познават районните инспектори в града, а те са извънредно значими за ефикасната работа на органите на реда.

Георги Петков бе безапелационен, че Общината би трябвало да се ангажира с даването на подобаващи пространства с нужното означение за районните инспектори по места в Добрич, като това ще докара до повишение на доверието на жителите в Министерство на вътрешните работи и локалната власт.

На срещата, претендентът за кмет на Добрич - Георги Петков получи поддръжка от специалистите за решенията, които предлага за бранш „ Сигурност "
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР