Първоначалното публично предлагане на най-големия производител на батерии за електрически

...
Първоначалното публично предлагане на най-големия производител на батерии за електрически
Коментари Харесай

Китайски технологичен гигант създаде трима нови милиардери за 2 дни

Първоначалното обществено предложение на най-големия производител на акумулатори за електрически коли в света сътвори трима нови милиардери за 2 дни, откакто акциите продължиха да се повишават в Шенжен, оповестява Bloomberg.
Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) скочи с оптимално допустимите 10% в във вторник преди обед след дебютен растеж от 44% в понеделник.
Това даде на компанията пазарна стойност от към 13.5 милиарда $, а благосъстоянието на един от шефовете й и акционер Пей Женхуа се усили и надмина границата от 1 милиарда $, съгласно показателя на милиардерите на Bloomberg.
Основателят на компанията и главен акционер Зен Юкун и неговият асистент Хуан Шилин към този момент влязоха в листата на милиардерите в Китай дружно с сполучливия скок в понеделник. Инвеститорите залагат, че CATL може да се оправи с съперниците Panasonic, които вършат пакети за зареждане с Tesla, подкрепяната от Уорън Бъфет BYD и корейската LG Chem, до момента в който възходящата известност на електрическите автомобили покачва търсенето на батериите, които ги задвижват.
Пей, ръководител на Suzhou TA&A Ultra Clean Technology Co., има 6.1% от CATL посредством холдингова компания и 44.2% от Suzhou TA & A със брачната половинка си, като му дава чисто благосъстояние от 1 милиарда $.
Първоначалното обществено предложение трансформира CATL в най-голямата компания в китайския софтуерен показател ChiNext. 50-годишният Женг, който е инженер и започва компанията преди 7 години, има 26% от CATL, а благосъстоянието му се прави оценка на 3.8 милиарда $. Вицепрезидентът Хуан държи 12% и има 1.9 милиарда $.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР