Първоначално тунелът се спускаше леко надолу и имаше достатъчно естествена

...
Първоначално тунелът се спускаше леко надолу и имаше достатъчно естествена
Коментари Харесай

Вътре в „метрото в Газа“: Израел показва тунела на Хамас, достатъчно голям за кола

Първоначално тунелът се спускаше леко надолу и имаше задоволително естествена светлина, с цел да видите подсилените с бетон стени, да избегнете плетеницата от електрически кабели и избягвайте вентилационната тръба, висяща хлабаво от стената.

Но единствено на 30 метра във вътрешността сенките се сгъстиха, въздухът стана парещ и леплив и тунелът стартира внезапно да се спуска към мрака. Офицер от израелската войска сподели, че е паднал още десетки метри, преди да се причисли към голяма подземна мрежа, която Хамас е изкопала под Газа.

„ Това е най-големият тунел, който сме откривали досега ... това беше водещ план “, споделиха израелските отбранителни сили. „ Изчислихме, че е надълбоко 50 метра и е дълго 4 километра и открихме РПГ и АК-47, съхранявани в депа. Много по-малки тунели водят от него. ”

Унищожаването на мрежата от тунели на Хамас е може би най-трудната част от задачата на израелската войска в Газа и измежду най-важните. Оценено на дължина до 500 км, по-голяма от лондонското метро и наречена „...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР