Първоначално предложение за актуализация на бюджета смята да внесе през

...
Първоначално предложение за актуализация на бюджета смята да внесе през
Коментари Харесай

Бюджетът ще се актуализира, за да се вземе заем за милиарди

Първоначално предложение за актуализация на бюджета счита да внесе през идната седмица министърът на финансите Владислав Горанов. Една от главните му цели е даването на опция на държавното управление да вземе нов дълг, с цел да покрие предстоящото нарастване на бюджетните разноски поради епидемията от ковид.

Финансовият министър не уточни съответна сума на възможния нов дълг, защото към момента се правели сметки. Уточни обаче, че става въпрос за " милиарди ". " Нали желаете да харчите? ", аргументира се той в изявление пред Нова телевизия.

Горанов добави, че възможният нов дълг ще бъде стихотворец, когато " пазарите дадат опция за това ".

В събота министър председателят Бойко Борисов съобщи, че " няма да минем без заем " за превъзмогване на икономическите последици от разпространяването и битката с ковид.

Освен увеличението на държавния дълг, актуализацията на бюджета би трябвало да включва и растежа на фонд " Безработица " с 1 милиарда лв., разяснява Горанов. Сумата би трябвало да отиде за заплащане на част от възнагражденията на служащи от бизнеси, потърпевши от рестриктивните мерки, свързани с ограниченията за ограничение на ковид. Финансовият министър разяснява, че тя е ориентирана към предприемачи, които виждат вероятност в бъдеще и са подготвени да влагат в бизнесите си, а не е за компании, които ще затворят поради рецесията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР