Първоначално подсъдими бяха само Данаилов и Георгиев. През 2009 г.

...
Първоначално подсъдими бяха само Данаилов и Георгиев. През 2009 г.
Коментари Харесай

След 10 Години! Арестуваха Един От Най-Издирваните От Българското Правосъдие!

Първоначално подсъдими бяха единствено Данаилов и Георгиев. През 2009 година делото бе прекъснато поради пропуски на прокуратурата. Обвинението изиска удължение на периода за следствие и в новия обвинителен акт под наказателна отговорност беше притеглен и Стоянов.

Делото завърши с присъди чак през лятото на 2013 година Данаилов и Стоянов получиха по 18 година затвор, само че Георгиев беше оправдан. В оня миг първите двама бяха бяха на независимост под парична гаранция, а той - под домакински арест.

Двете последващи инстанции се произнесоха през 2014 година През април Софийският апелативен съд удостовери присъдите на Александър и Светлозар, само че осъди и Вили Георгиев на 18 година затвор. През декември с.г. Върховният касационен съд удостовери присъдите.

В пандиза обаче влезе единствено единият от наказаните - Александър Данаилов. Съучастниците му Светлозар Стоянов и Вили Георгиев съумяха да избягат от България. Двамата бяха търсени от Интерпол с алена бюлетина.

В хода на издирвателните дейности е открито, че местонахождението на Георгиев е в ЮАР. По мотив на тази информация, през 2017 година основният прокурор Сотир Цацаров е изпратил молба за екстрадиция до министъра на правораздаването.

На съображение на молбата, българският жител Вили Георгиев е арестуван.

Предстои разглеждане на делото на 20 август 2018 година от съда в Порт Елизабет. След привършване на производството, министърът на правораздаването на ЮАР следва да издаде заповед за екстрадиция и връщането на Георгиев в България, прецизират от прокуратурата.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР