Първоначално отбелязан в reddit, а по-късно представен като демонстрация в

...
Първоначално отбелязан в reddit, а по-късно представен като демонстрация в
Коментари Харесай

Бъг в iOS13 дава достъп на всеки до запазените пароли

Първоначално маркиран в reddit, а по-късно показан като проява в YouTube от iDeviceHelp (видеото може да видите долу), казусът е в даването на информация от секцията „ Пароли за уеб страници и приложения “ в менюто за Настройки.

Заобикалянето на биометричната идентификация е много елементарна, защото процесът се свежда единствено до серия от кликвания. Когато устройството изиска идентификация на лицето(FaceID), просто би трябвало да натиснете отмени(Cancel) и да продължите да натискате същия детайл от менюто.

В един миг биометричната инспекция на потребителя се пренебрегва и iPhone разкрива паролите, съхранявани в iCloud Keychain. Във видеото бъгът е демонстриран на iPhone X с Face ID, само че в мрежата притежатели на други смарт телефони Apple удостоверяват, че казуса е разполагаем и на други модели.
Успокояващ е фактът, че казусът съществува единствено в бета версиите на iOS 13 досега. От Apple не са коментирали този бъг, само че надали даже е нужно, защото софтуерната компанията, основана в Купертино, ще го позволи в случай че не в идна бета, то сигурно в цялостната версия на iOS 13, която се чака през септември.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР